Sen scoring på straffespark sikrer Lyngby premiere-sejr

Jens Martin Gammelby både scorede og begik straffespark, da Lyngby hjemme besejrede Silkeborg med 2-1.

Der er god grund til smil i Lyngby for tiden.

Klubben er fortsat med i kvalifikationen til Europa League, og søndag fik de kongeblå den perfekte start på den nye sæson i Alka Superligaen.

I en underholdende kamp blev Silkeborg IF besejret med 2-1 på Lyngby Stadion. De jyske gæster var ellers tæt på point efter en god anden halvleg, men David Boysen blev matchvinder med en straffesparksscoring i slutfasen.

Gæsterne havde til kampen Brøndby-lejesvenden Gustaf Nilsson med fra start, mens også nytilkomne Stephan Petersen var med.

Højt tempo fra start

Kampen startede i et højt tempo fra begge hold, men Lyngby fik overtaget, som første halvleg skred frem, og efter 36 minutter gav det pote.

Hjemmeholdet kombinerede sig flot gennem gæsternes forsvar, hvor en velspillende Mikkel Rygaard sendte Kristoffer Larsen alene igennem, og nordmanden sendte sikkert de kongeblå i front med 1-0.

Lyngby forsatte med at kreere store chancer i løbet af første halvleg, men efter pausen kom Silkeborg langt bedre med. Både Davit Skhirtladze og Robert Skov fik flere gode muligheder, men skarpheden manglede.

Klodset straffespark

Det gjorde den dog ikke i det 68. minut, da Jens Martin Gammelby havde sneget sig med frem i højresiden. Højrebacken blev spillet fri i feltet og sparkede resolut bolden i mål til 1-1.

Selv samme Gammelby endte dog som skurk, da han med mindre end et kvarter tilbage begik et klodset straffespark. David Boysen var usvigelig sikker fra pletten, og så var værterne tilbage i front.

Der blev ikke scoret yderligere, og dermed vandt Lyngby i Superliga-premieren, mens Silkeborg må rejse hjem uden point på kontoen. /ritzau/