00:24

Villaejere til kamp mod egen speederfod: 'Vi kører for stærkt'

I Holte indrømmer en flok villaejere at lide af tung speederfod. Nu har de lavet en kampagne, hvor de minder hinanden om at sænke farten.

Det er ikke ualmindeligt, at villaejere brokker sig over biler, der fræser for stærkt gennem kvarteret og skaber utryghed for blandt andet de børn, der leger på vejen. Det er knap så tit villaejerne indrømmer, at de selv er problemet, men det er netop tilfældet i Rudehaven i Holte. Her har grundejerforeningen taget initativ til en kampagne,  hvor de husker hinanden på at overholde fartgrænsen.

Læs også Se videoen: Tør du lade dit lille barn cykle her?

- Vi kan ikke forvente, at andre kommer og gør det for os. Hvis vi ikke selv får taget initiativ til at få ændret de dårlige vaner, vi har, så sker der ikke noget. Det skal kommer indefra, siger Flemming Scheel, der er formand i Grundejerforeningen Rudehaven. 

Foreningens kampagne kalder de "Sammen sænker vi farten - kærlig hilsen din nabo". For at få kampagnens budskab til at glide ned, var de her til morgen rundt på egen veje for at dele flyers og croissanter ud til bilisterne.

Læs også 700 bilister blitzet på fem timer ved vejarbejde

- Folk er rigtig posititive omkring budskabet. Jeg tror, det er fordi, vi ikke kommer med en løftet pegefinger. Vi erkender åbent, at vi også selv kører for stærkt, men at vi gerne vil gøre noget ved det sammen, siger Hans Beyer, der bor i grundejerforeningen.

Beboerne har arbejdet på kampagnen i samarbejde med kommunen i et helt år. De forsætter med at dele crossainter og budskaber ud til bilister til og med næste uge. Herefter skal kommunen lave trafikmålinger for at se, om kampagnen har påvirket beboernes hang til at trykke lidt for hårdt på speederen.

Læs også Røver flygter i vild fart med ansat på køleren