Selskab bag Royal Arena brugte skattekroner på luksus-middage og rejser

Selskabet bag Royal Arena har brugt millioner på ekstravagant luksus som dyre middage, rejser og femstjernede hoteller.

Overnatninger på femstjernede hoteller, luksus-middage og rejser, hvor der ikke manglede noget. 

quote De her penge, som de har fået for at bygge en arena, dem skal de jo ikke bruge til at begunstige sig selv. Når man bruger skatteborgernes penge på ekstravagant luksus, så mener jeg, at der er tale om misbrug af offentlige midler.

Bente Hagelund, cand. jur. og ekspert i forvaltningsret

Selskabet bag Københavns nye multiarena, Royal Arena, har siden 2011 brugt to millioner kroner af københavnernes skattekroner på, hvad eksperter kalder "ekstravagant luksus".

Det er kommet frem i en aktindsigt af selskabet Arena CPHX, der har ansvaret for byggeriet af Royal Arena, som Berlingske har foretaget.

- Det her forbrug er ud over det sædvanlige, som man i hvert fald inden for det offentlige ville sige, var alt, alt for meget. De her penge, som de har fået for at bygge en arena, dem skal de jo ikke bruge til at begunstige sig selv. Når man bruger skatteborgernes penge på ekstravagant luksus, så mener jeg, at der er tale om misbrug af offentlige midler, siger Bente Hagelund, cand. jur. og ekspert i forvaltningsret til TV 2 Lorry.

Multiarenaen er finasieret af Københavns Kommune og penge fra den almennyttige forening Realdania. 

Julefrokost med magnumflasker champagne og luksus-vin

I bilagene gemmer der sig flere eksempler på voldsomt forbrug. 

Eksempelvis løb en julefrokost for 19 ansatte på Café Victor i København op i 42.000 kroner. Her drak de 12 flasker luksus-vin, syv magnumflasker champagne og 27 cocktails. 

Derudover brugte selskabets tidligere administrerende direktør, Claus Wiegand Larsen, 30.000 kroner på to dage på en konference i Singapore. 5.000 af dem smed han i hotellets poolbar og i restauranten på det femstjernede hotel. 

Fem mand brugte 200.000 kroner på en rejse til USA, hvor de skulle kigge på arenaer. På turen spiste også de på luksus-restauranter.

- Det er jo fint nok, at man skal have en flaske vin, men behøver det at være en flaske årgangsvin eller syv flasker champagne? Behøver man bo på luksushoteller? Vi skal heller ikke gå i for små sko, men de her penge kommer jo fra skatteborgerne, så jeg synes, man skal drages til ansvar for at misbruge på den måde, siger Bente Hagelund til TV 2 Lorry. 

- Det kan virke i overkanten, men. 

Den tidligere administrerende direktør, Claus Wiegand Larsen, medgiver, at udgifterne "kan virke lidt i overkanten", som han siger til Berlingske, men det har haft en positiv værdi for selskabet: 

quote Der er ikke nogen, der har gjort det for egen vindings skyld. Det er en måde at motivere folk på.

Tidligere administrerende direktør i Arena CPHX, Claus Wiegand Larsen

- Det har været med til at skabe merværdi for projektet og for de mennesker, som har knoklet dag og nat for at bygge en international arena i verdensklasse. Der er ikke nogen, der har gjort det for egen vindings skyld. Det er en måde at motivere folk på, siger han til Berlingske. 

Om sin egen tur til Singapore siger han: 

- Selve konferencen blev holdt på det hotel, og restauranten ligger helt oppe øverst ved poolside, så selvfølgelig spiste jeg med de andre delegerede deroppe. Det ville være unaturligt at bo et andet sted, siger Claus Wiegand Larsen. 

Nu vil overborgmester i Københavns Kommune undersøge, hvorvidt der har været et brud på reglerne i sagen. Flere medlemmer af borgerrepræsentationen mener, der bør laves en redegørelse.

Royal arena - kort og godt

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

donald trump melania trump

Trump er færdig: Og det er blandt andet godt for Novo Nordisk

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere