Selma giver en guide til kæmpefest for 3.000 børn

Børnefestugen i Albertslund er skudt i gang. For 34. gang samler den mere end 3000 børn og voksne i Kongsholmparken til god musik, en lang række aktiviteter og kreative indslag.

Der er festivalstemning i Kongsholmparken i Albertslund.

Alle kommunens daginstitutioner, indskolinger, SFO’er, klubber og kulturinstitutioner har i de her dage pakket både telt og liggeunderlag til den årlige Børnefestuge i Kongsholmparken. Og det er tydeligvis en uge, mange har glædet sig til.

- Det fedeste ved børnefestugen er at have det sjovt, at spise pandekager, optræde og sove i telt og sådan noget, fortæller nogle deltagerne til børnereporter fra Børnefestugens Avis Selma Weinkuff Iversen. 

 

I dagene er det pædagogerne fra de forskellige institutioner, der sørger for en lang række aktiviteter og festlige indslag for børnene.

Der er blandt andet værksteder, en pandekagebod, hvor børnene kan bytte en sten for en pandekage, og en scene, hvor børnene kan optræde i løbet af ugen.

- Der er nogen, der skal spille band her, og der har lige været nogen, som har været oppe og optræde med Albertslundsangen. Og senere skal børnene fra andre skoler og SFO’er op og synge. Det kilder helt i maven – jeg glæder mig rigtig meget til det, fortæller Selma Weinkuff Iversen, der har været med til børnefestugen hele 5 gange.

 

I år er temaet Sagn og lejrbålenes tid, og hele Kongsholmparken er derfor lavet om til Sagnlandsbyen Alberts Lund. Der er rollespil, markedspladser med spåkoner og gøglere og konkurrencer, hvor børnene kan dyste i bueskydning og styrkeløftkonkurrencer.

Børnefestugen fortsætter indtil den 21. juni, hvor de slutter af med landskamp på storskærm.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

tivoli

Populær musical genopstår i Tivoli

Julevindue 1

Landets mest julepyntede vindue? Michael har brugt en uge og 1.500 kugler

20180511-071052-L-1920x1279we

Nørrebro-drengen Mads Mikkelsen erstatter Johnny Depp i storfilm

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere