Seks ud af 10 betjente vil væk fra politiet i Storkøbenhavn

En stor del af politiets beredskab mest af alt er beredt på at finde et andet job. Det viser en undersøgelse fra fagbladet Dansk Politi.

Mange af dem er relativt  unge i faget.

De er en del af politiets beredskab, der rykker ud til alt fra færdselsulykker til værtshusslagsmål.

Og mange af dem er trætte af deres arbejde.

Så trætte, at seks ud af ti adspurgte overvejer at søge væk fra politiet. Og blandt dem har hver tredje allerede sendt ansøgninger til andre arbejdspladser.

Det skriver fagbladet Dansk Politi, som har lavet en mini-undersøgelse blandt medarbejderne i beredskabet hos Københavns-, Vestegnens- og Østjyllands Politi.

200 spørgeskemaer er kommet tilbage. Og de giver en syngende lussing til den daglige ledelse, som kun får 3,8 point på en karakterskala, der går til 10.

quote Mange har mistet troen. De har mistet kaldet. De tror ikke længere på, at der er lys forude, eller at det bliver bedre.

Jesper Bach, talsmand, beredskabet, København

Talsmanden for beredskabet i København, Jesper Bach, siger til bladet, at han aldrig har oplevet en situation og stemning, der ligner den, der i øjeblikket præger beredskabet:

- Mange har mistet troen. De har mistet kaldet. De tror ikke længere på, at der er lys forude, eller at det bliver bedre. Så trist kan det konstateres, og det er sket på bare små fem år. Det er meget alvorligt, siger Jesper Bach. 

- Kollegerne føler, de sidder fast, og har svært ved at få hjemmelivet til at hænge sammen. Limen, det der holdt det hele sammen så vidt, er ved at gå i opløsning. Det er fællesskabet og kollegialiteten, forklarer Jesper Bach og tilføjer:

- Den er på vej ud. Der er stordrift, man kender ikke sin køremakker, og ændringerne bliver hele tiden tromlet igennem fra oven.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik