Seks personer fra serbisk narkonetværk fængslet

Efterforskningen af kriminelt, serbisk netværk trækker tråde til Hells Angels. Fire mænd og en kvinde anholdt.

Seks personer - fem mænd og en kvinde - er fredag i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg blevet varetægtsfængslet i fire uger for indsmugling af og handel med narko.

En af mændene blev fremstillet i grundlovsforhøret uden selv at være til stede, da det endnu ikke er lykkedes politiet at anholde ham. I forbindelse med anholdelserne af de fem øvrige - fire danskere og en mand fra Montenegro - har politiet beslaglagt 700.000 kroner og fire kilo heroin, kokain og amfetamin.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

quote Fundet af tre forskellige narkotiske stoffer i denne konkrete indsmugling afdækker, at netværkets internationale kontakter er leveringsdygtige "i det hele"

Flemming Madsen, politiinspektør, Københavns Politi

Forbindelser til Hells Angels

- Fundet af tre forskellige narkotiske stoffer i denne konkrete indsmugling afdækker, at netværkets internationale kontakter er leveringsdygtige "i det hele", siger politiinspektør Flemming Madsen til Ritzau. 

Han hæfter sig også ved, at de folk, der aftager stofferne i Danmark, på samme måde handler med forskellige slags hård narko.

Efterforskningen mod netværket er sket i politiets nye enhed Særlig Efterforskning Øst, SEØ, der tager sig af efterforskning af alvorlig, organiseret kriminalitet.

De fem anholdte menes at være en del af et serbisk, kriminelt netværk med tætte forbindelser til rockergruppen Hells Angels.

Flere ransagninger på vej

Anholdelserne skete forskellige steder i Storkøbenhavn, og politiet har samtidig ransaget flere adresser i hovedstadsområdet. Der ventes flere ransagninger.

De anholdte er fire mænd og en kvinde mellem 20 og 44 år. Sigtelsen lyder på indsmugling af og handel med mellem to og syv kilo hård narkotika.

Stofferne er indsmuglet af to omgange. I første omgang var der tale om fem kilo heroin, der var blandet op med et fyldstof, så der i alt var fem kilo heroin til videresalg. Anden indsmugling, som førte til anholdelsen, bestod af cirka et halvt kilo heroin og 750 gram amfetamin. 

Ved en ransagning i en lejlighed tilhørende en af de varetægtsfængslede fandt politiet endvidere lidt under et kilo kokain.

Ifølge politiet har efterforskningen mod gruppen stået på i kortere tid. Den har afdækket, hvordan der gennem serbiske netværk leveres store mængder narkotika til Danmark, som sælges videre gennem lokale netværk.

Efterforskningen handler blandt andet om at komme dybere ned i personkredsens tilknytning til international kriminalitet.

Ingen af de varetægtsfængslede har kæret varetægtsfængslingen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik