Seks mænd tiltalt i sag om 45 kilo kokain

Mændene er tiltalt for både indsmugling og salg af kilovis af kokain, som har været nedgravet i Hvidovre og Rødovre inden det blev solgt videre.

45 kilo kokain er, hvad seks mænd er blevet tiltalt for at indsmugle til Danmark og efterfølgende videresælge i en sag, der betegnes som organiseret narkohandel. 

Mændene havde gravet de store mængder kokain ned på flere forskellige adresser i henholdsvis Hvidovre og Rødovre, og er tiltalt for episoderne, der foregik tilbage i sommeren 2016. Det skriver Ritzau.

Det fremgår af anklageskriftet, at indsmugling, salg og opbevaring foregik over en periode fra 12. maj til 30. juni, men alle mændene nægter sig skyldige i sagen.

Mændene er i alderen 27 til 49 år og formodes at have haft forskellige roller i den organiserede narkohandel. Det er hovedsageligt to af de tiltalte, der har stået for selve indsmuglingen - den ældste på 49 og en anden af mændene på 32.

Udover de 45 kilo kokain er mændene tiltalt for at have håndteret omkring 2,5 kilo heroin samtidig.

Efter indsmuglingen skulle tre af de tiltalte på 27, 28 og 30 år have stået for at opbevare og sælge stofferne videre, mens den sidste, som også er en 30-årig mand, har stået for planlægning og instruering af hele processen.

Det var blandt andet i Schweizerdalsparken og Espelunden i Rødovre samt Hammerholmen i Hvidovre, at mændene havde gemt en del af narkoen.

Fire af mændene har siddet varetægtsfængslet siden juli sidste år. De har ifølge politiet tætte relationer til toneangivende medlemmer af bandemiljøet i København. De to sidste mænd blev anholdt i det nye år.

De seks mænd er sigtet efter straffelovens paragraf 191, der handler om særlig grov overtrædelse af narkolovgivningen.

Derudover er to af dem - den 28-årige og den ene 30-årige mand - tiltalt for at have overtrådt straffelovens paragraf 192a, der handler om ulovlig våbenbesiddelse.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om udvisning for de to tiltalte på 49 og 32. Retssagen, der skal køre i Retten i Glostrup, er sat til at begynde i slutningen af april.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik