Seje frivillige knokler i klubberne: Svarer til 9000 fuldtidsjobs

DBU har gjort det muligt at måle de frivilliges indsats i kroner og øre. Det giver stolthed - og kan også bruges som et redskab overfor kommunerne.

Har du nogensinde tænkt på, hvor meget alle de frivillige egentlig bidrager med til samfundet, sådan i kroner og øre?

Det har de i fodboldklubben Taastrup FC.

quote Man bliver jo kun glad af at læse det her!

Finn Galthéen, fodboldtræner hos Taastrup FC

Et nyt analyseværktøj gør det muligt at regne ud, at klubbens frivillige faktisk har arbejdet i så mange timer, at det svarer til mere end 15 fuldtidsstillinger.

Og hvis det omregnes til lønninger, så betyder det, at deres arbejde bare sidste år har været hele 7,3 millioner kroner værd.

- Man bliver jo kun glad af at læse det her! lyder det fra én af klubbens fodboldtrænere, Finn Galthéen.

Selvom han ikke tvivler på, at han gør en forskel for spillerne, så er det alligevel noget andet, at se betydningen sort på hvidt.

- Det er jo et kompliment til det, man laver. Specielt når man frivillig, så gør man det jo som regel ikke for kroner og ører. Man gør det, fordi det giver mening.

Klubber skal kunne vise deres værdi

Det er DBU og analysebureauet Damvad Analytics, der nu tilbyder alle landets fodboldklubber konkrete målinger af deres bidrag til samfundet

- Grunden til, vi har lavet det her samfundsregnskab, er for at klubberne kan bruge det og vise, hvor stor værdi det har for den pågældende kommune, at de er der, siger Claus Bretton-Meyer, der er administrerende direktør i DBU.

Indsatsen kan måles ved at indtaste nogle forskellige parametre i en simpel beregner. Det er ting som, hvor mange frivillige der er i klubben, hvor mange penge de bruger på materialer og hvordan deres økonomi ser ud.

I Danmark er der 126.000 frivillige i landets fodboldklubber. Omregner man det, svarer det til 9000 fuldtidsstillinger.

Og det svarer endvidere til antallet af ansatte på både Hvidovre og Herlev hospital.

"Se lige tallene her, kære kommune"

quote Vi vil gerne have lidt mere hjælp fra kommunen i nogle situationer.

Birgitte Hamborg Faarbæk, formand for Taastrup FC

I Taastrup FC er der 140 frivillige og kun to fastansatte 

- De betyder alt. Hvis ikke vi har træneren til at gå hernede og være med til at træne nogle børn, så ville der ikke være nogen klub, lyder det fra klubbens formand, Birgitte Hamborg Faarbæk.

Hun håber, at de mærkbare tal gør opmærksom på det gode arbejde. Og til det er der også et lille håb om, at kunne sende et par ønsker hele vejen op på rådhuset:

- Vi vil gerne have lidt mere hjælp fra kommunen i nogle situationer. Og her mener jeg jo aktivt, at vi kan gå ind og sige ”Prøv at hør her: Vi er med til at løfte en stor opgave så derfor skal i også prioritere os og gøre noget for os”.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik