STANDS, DET ER POLITIET! Se politihundes arbejde og gi' et klap til bombehunden

Børn og nysgerrige sjæle kan få et sjældent indblik i politihundenes arbejde og komme helt tæt på, når Politimuseet i dag, onsdag, slår dørene op.

(Arkivfoto) Foto: Jørgen Jessen - Ritzau Scanpix

Klokken 13 får Politimuseet i København fornemt besøg.

Her vil fem politihunde vise, hvad de duer til, når museet, der ligger på Fælledvej i København, åbner dørene til en eftermiddag i hundenes tegn.

Først og fremmest vil vi gerne give ungerne en god dag.

Mads Stage, hundefører, Københavns Politi

- Vi kommer med fem politihunde i alt - tre patruljehunde og to labradorer, som er sprængstofhunde, siger Mads Stage, der er hundefører i Københavns Politi.

I år er det 10. gang, at aktive politihunde besøger museet, og hver gang er det noget helt specielt, lyder det fra hundeføreren.

Læs også Politi løb om kap med tyve, men så kom Batman

- Først og fremmest vil vi gerne give ungerne en god dag. De her hunde skal kunne mange ting. De skal kunne være afslappede, når det kræves - men også være på stikkerne, når det gælder.

Som det første vil børn og nysgerrige sjæle få lov til at hilse på de dygtige hunde, som herefter vil vise, hvad de kan.

Viser sig frem i 45 minutter

- Først laver vi noget, så ungerne kan se, hvad de kan. Jeg tænker også, at vi har en bombedragt med. Vi laver noget, hvor vi finder et gevær, og så skal vi også finde en forbryder. Det bliver et barn, der får en masse udstyr på, siger Mads Stage, der dog forsikrer, at alt kommer til at ske i ro og orden.

- Bagefter skal vi have en hund til at søge på noget sprængstof. Børnene får lov til at lægge noget sprængstof i en takse, og så må vi se, om hundene reagerer, siger han.

Besøget af politihundene på Politimuseet sker fra klokken 13 til 15 i dag, onsdag, og der er ingen tilmelding.

Vi er så glade for at komme på Politimuseet hvert år og vise, hvor dygtige vi er.

Mads Stage, hundefører, Københavns Politi

Alligevel er det en god idé at komme i god tid, da der kun er plads til 250 personer, lyder det fra museet, som glæder sig.

Læs også Jagtede tyve i fire timer: Tjalfe og Loke blev dagens helte

- Vi bliver ved med at have det her arrangement, fordi det er en god og uformel måde at få et indblik i politiets arbejde, siger Sofie Sidor, der er konsulent hos Politimuseet.

Og glæden for arrangementet er gensidig. Mads Stage og hans kolleger - både dem på to og fire ben - glæder sig til endnu engang at vise hundene frem for offentligheden.

- Vi er så glade for at komme på Politimuseet hvert år og vise, hvor dygtige vi er. Hundene får også noget godt ud af det, siger han til TV 2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?