Se optagelsesprøven: 7-årige Andreas vil i Tivoli-Garden

TV 2 Lorry fulgte torsdag 7-årige Andreas, der er blandt de håbefulde børn, som i disse dage går til optagelsesprøve til Tivoli-Garden.

Omkring 50 håbefulde børn forsøger i disse dage at blive en del af et unikt musikfællesskab i Tivoli.

Torsdag og fredag er der således optagelsesprøver til Tivoli-Garden i den gamle have i København. 

Her vil omkring 40 drenge og 11 piger spille det bedste, de har lært, og Tivoli forventer, at 20 af børnene kommer gennem det musikalske nåleøje og bliver en del af den 172-årige tradition.

Torsdag var 7-årige Andreas Skjoldborg fra Søborg til optagelsesprøve, og han er helt med på, hvorfor han gerne vil være en del af Tivoli-Garden.

- Det lyder lidt sjovt, man skal jo rejse til til lande og spille musik, og så får man gratis lov til at komme ind i Tivoli, sagde han til TV 2 Lorry inden optagelsesprøven.

Du kan se mere til Andreas i afspilleren ovenfor - TV 2 Lorry har torsdag fulgt ham fra morgenstunden og med ind til optagelsesprøven.

Som noget nyt er optagelsesprøven i år spredt ud over to dage for at flest muligt kan deltage, ligesom Tivoli også har indført en ’runde 2’, hvor det endelige valg om, hvem der optages i Tivoli-Garden i 2016, træffes. 

Det er andet år, at optagelsesprøven er åben for både piger og drenge. I 2015 var 29 drenge og 18 piger til optagelsesprøve.

Tivoli-Garden er i dag en helårs musikskole for børn på 8-16 år. Garden består af Tambourkorpset, Musikkorpset og Fanevagten, der specialiserer sig i den militære tradition omkring Tivoli-Garden. 

De 100 børn og unge, der i dag udgør Tivoli-Garden, er nutidens svar på en tradition, der går tilbage til 1844. Her besluttede grundlægger Georg Carstensen nemlig at give sig selv en Tivoli-Garde i fødselsdagsgave.

Om Andreas kommer ind i Tivoli-Garden, kan vi desværre ikke oplyse. Tivoli udvælger først de 20 børn, der fremover skal være en del af garden, om nogle dage.   


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik