Se listen: Så stor er arbejdsløsheden i din kommune

Arbejdsløsheden i TV 2 Lorrys sendeområde er den laveste i hele landet, men efterslæbet fra finanskrisen er stadig ikke indhentet.

Hovedstadsområdet er det sted i Danmark, hvor der er færrest, der ikke har et arbejde.

Det viser tal, som TV 2-regionerne på tværs af landet har indhentet, som en del af optakten til kommunalvalget i november.

I gennemsnit lyder arbejdsløsheden ved seneste opgørelse for 2016 på 6,5 procent i vores 34 kommuner. Til sammenligning er arbejdsløsheden hos vores naboer hos TV 2 Øst den højeste i landet med 8,5 procent.

Arbejdsløsheden i hovedstadsområdet har været støt faldende siden finanskrisen, hvor den toppede i 2013 med 7,6 procent.

Men ifølge en ekspert er der stadig mulighed for at komme tættere på de bare 4,2 procent, der stod uden job i 2008. 

quote Vi kommer ind i en periode, hvor risikoen er, at der inden for nogle sektorer kan blive flaskehalse og mangel på arbejdskraft

Jacob Nielsen Arendt, forskningsleder ved Rockwool Fondens Forskningsenhed

- Nu er det gået fremad i to-tre år, men der skulle stadigvæk være lidt luft. Men vi kommer ind i en periode, hvor risikoen er, at der inden for nogle sektorer kan blive flaskehalse og mangel på arbejdskraft. Det er selvfølgelig den fare, man også skal have for øje ude i fremtiden, siger Jacob Nielsen Arendt, forskningsleder ved Rockwool Fondens Forskningsenhed, til TV 2 Lorry. 

Forskel på Nordsjælland og Vestegnen

Til gengæld er der store forskelle på arbejdsløsheden på tværs af kommunerne i sendeområdet. Overordnet set er arbejdsløsheden lavest i de nordsjællandske kommuner, mens den er højest i kommunerne på den københavnske vestegn.

Fra 4,1 procent i Allerød til procentvis over dobbelt så mange i Brøndby Kommune med 10,0. Så i Brøndby håber man, at det igangværende økonomiske opsving kan udnyttes til at få endnu flere i arbejde.

quote Vi inviterer industrien til møder og prøver af den vej at få dem til at interessere sig for nogle mennesker, der har det lidt svært

Franz Hansen, Soc.dem., fmd. Beskæftigelsesudvalget, Brøndby Kommune

- Vores befolkning herude er ikke helt "up to date" med hensyn til efteruddannelse og den slags ting, så på den baggrund halter vi måske lidt bagud. Men det er også det, som vores udvalg er gået enormt meget ind i.

- Vi inviterer industrien til møder og prøver af den vej at få dem til at interessere sig for nogle mennesker, der har det lidt svært. Vi må erkende, at det kan være svært, men jeg synes også, det er lykkedes i mange tilfælde, siger Franz Hansen, Soc.dem., formand for Beskæftigelsesudvalget i Brøndby Kommune.

Den procentvise andel af arbejdsløshed i vores kommuner:

Allerød: 4,1
Gentofte: 4,4
Rudersdal: 4,4
Egedal: 4,5
Lyngby-Taarbæk: 4,7
Dragør: 4,8
Vallensbæk: 4,8
Hørsholm: 5,0
Lejre: 5,0
Solrød: 5,1
Furesø: 5,2
Greve: 5,5
Frederiksberg: 5,7
Fredensborg: 5,8
Hillerød: 5,8
Gladsaxe: 6,3
Roskilde: 6,5
Gribskov: 6,6
Tårnby: 6,7
Frederikssund: 6,9
Ballerup: 7,0
Herlev: 7,1
Hvidovre: 7,2
Køge: 7,2
Halsnæs: 7,7
Stevns: 7,8
Helsingør: 7,9
Glostrup: 7,9
Rødovre: 8,0
København: 8,4
Høje-Taastrup: 8,5
Albertslund: 9,3
Ishøj: 9,9
Brøndby:10,0

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik