Se listen: Så gode faciliteter har din kommune til udendørs idræt

Danskerne elsker at hoppe på både cyklen, i kajakken eller stramme løbeskoene for at dyrke sport i naturen. Ny rapport viser spredningen af udendørs-faciliteterne.

Danskerne elsker at dyrke motion i det fri.

Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af Dansk Idrætsforbund.

Siden 2011 er andelen af voksne borgere, der dyrker idræt og motion i naturen steget med otte procent fra 36 procent i 2011 til 44 procent i 2016.

Men hvor er der egentlig gode muligheder for at trække den stramme lycra på og få pulsen op i vand- og idrætsfaciliteter i naturen?

Det har DIF skabt et samlet overblik over, som kortlægger vandstrækninger og skovarealer i alle kommuner, der kan bruges til såkaldt outdooridræt som løb, mountainbike, ridning, kajakroning og windsurfing.

Stor forskel på faciliteter og arealer

Men overblikket viser også, at der fortsat er mange steder, hvor den udendørs idrætsform ikke bliver understøttet af faciliteter.

På toppen af den landsdækkende liste over kommuner, som har flest muligheder for vandsport, finder man på en flot andenplads København, som – ikke overraskende – udmærker sig med muligheder for både kajakpolo, open water svømning, kitesurfing og mange andre vand-aktiviteter langs den københavnske kyst.

Top-5 listen over kommuner med flest muligheder for skovidræt toppes af Silkeborg i Midtjylland. Men herefter kommer Hillerød med overvældende skovarealer i både Hareskoven, Gribskov Statsskov og Store Dyrehave, som alle ligger inden for kommunegrænsen.

Sådan er kommunerne blevet rangeret.
Sådan er kommunerne blevet rangeret.
Foto: Presse DIF

I bunden af listen finder man til gengæld kommuner som Herlev, Rødovre og Frederiksberg.

Her er der hverken gode naturarealer eller allerede oprettede muligheder for udendørs idræt, som det fremgår af nedestående liste.

Listen er udarbejdet af DIF, som med en kalkule har rangeret kommunerne på en skala fra 1-10 ud fra tre temaer, som baserer sig på henholdsvis vandstrækninger i kommunen, skovareal og udendørs idrætsfaciliteter.

Se hvor gode forholdene er i din kommune herunder: 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik