I Vallensbæk kan den konservative borgmester Henrik Rasmussen ikke bare glæde sig over, at partiet fik mere end 50 procent af stemmerne. Der er tilsynladende også mange, der gerne vil have erhvervslokaler i kommunen. Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Se listen: Her vil virksomhederne helst bo

Der er rift om lokalerne blandt erhvervsdrivende i hovedstadsområdet, viser ny analyse.

Der er stor forskel på, hvor attraktiv en kommune er for virksomheder og iværksættere, ligesom der øjensynligt er forskel på, hvor entreprenante borgerne er i forskellige kommuner. 

Det viser en undersøgelse fra Lokaleportalen.dk - en hjemmeside, hvor erhvervsdrivende kan finde lokaler. 

Her har man gennemgået mere end 70.000 søgninger oprettet af lokale virksomheder over en periode på et år for at se, hvor de helst vil gå på arbejde.

Der er samtidig taget højde for antallet af indbyggere i de enkelte kommuner, så tallet bliver mere retvisende. 

Læs også Over 15.000 nye arbejdspladser på vej til hovedstaden

Virksomheder leder efter lokale på vestegnen

Hovedstadsområdet er før kaldt Danmarks store vækstmotor, og analysen viser da også, at området har flere søgninger end alle andre regioner til sammen.

Meget tyder altså på, at virksomhederne allerhelst vil bo her. Interessant er det dog, at de største byer faktisk klarer sig relativt dårligere, end mange mindre byer. 

Eksempelvis ser vi, at København ligger i bunden blandt regionens kommuner.

Læs også Se årets gazelle-liste: Her mediterer medarbejderne

Vallensbæk, Glostrup, Herlev og Rødovre er omvendt de mest attraktive områder. 

Ligeledes er Høje-Taastrup særlig attraktiv, hvis man sammenligner landets 25 største byer. En tidligere undersøgelse af Dansk Industri slog da også fast i efteråret, at kommunen har en særlig fordelagtig infrastruktur og er god til at kommunikere med de erhvervsdrivende. 

Læs også Godt eller skidt for virksomheder: Sådan går det i din kommune