Se kortet: Voldsomme huller i bredbåndsdækning

Langsomt internet koster arbejdspladser, lyder det fra Region Sjælland og Region Hovedstaden. På kortet kan man se, hvor mange huller der faktisk er i bredbåndsdækning.

Det kniber med internetforbindelsen flere steder i Hovedstadsområdet og det har nogle kedelige konsekvenser.

Forklaringen skal findes i de røde felter på kortet. De røde felter viser de områder, hvor der, uden at blive for teknisk, simpelthen er for langsomt internet.

Det virker fint for langt de fleste husstande - men selv de helt små virksomheder render ind i problemer, når bredbåndet ikke er bedre.

Det koster, mener region Hovedstaden, omkring 9.000 arbejdspladser om året. 

Region Sjælland har den dårligste bredbåndsdækning i hele Danmark, og det er en alvorlig hindring for vækst.

Nye beregninger fra Danske Regioner viser, at der kan skabes op mod 7800 nye jobs i regionen, hvis alle adresser har fuld adgang og abonnement til internettet på en hurtig bredbåndsforbindelse. 

Det svarer til en mulig gevinst på 4,7 milliarder kroner. Men Region Sjælland går glip af de mange nye arbejdspladser, hvis der ikke snart kommer mere fart på internetforbindelserne.

- Virksomhederne vælger os fra, hvis vi ikke kan tilbyde ordentligt bredbånd. God digital infrastruktur er en nødvendighed på linje med vand, elektricitet og ordentlige veje, når man skal drive forretning. Derfor er det helt afgørende for væksten i Region Sjælland, at internettet fungerer tilfredsstillende, siger Peter Jacobsen, formand for Udvalget for klima, miljø, trafik og infrastruktur i Region Sjælland i en pressemeddelelse. 

De røde felter viser hvor de dårligste internetforbindelser er i TV 2 Lorrys område. 
De røde felter viser hvor de dårligste internetforbindelser er i TV 2 Lorrys område. 
Foto: Mia Cassens

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik