Se kort: Så lidt bolig får studerende for SU'en

Der er gode penge at spare, hvis man som studerende kan leve med at pendle til studierne.

Aldrig i nyere tid har man fået så få kvadratmeter lejlighed for pengene i hovedstaden. 

Samtidig er der stadig flere studerende i landets større byer, og det gør det svært for mange unge at finde en studiebolig, der er til at betale. 

I København forsøger man lige nu at afhjælpe problemet med både container-byggeri, opførslen af nye kollegier og højhuse for unge.

Det kan dog sagtens betale sig at kigge lidt ud af byen, hvis man skal starte på et nyt studie, viser en opgørelse over 71.300 lejeboliger, som er foretaget af BoligPortal.dk. 

Stor forskel på Vestegnen og Indre By

Udlejningssiden har lavet et interaktivt kort, som med farver viser, hvor mange kvadratmeter studerende kan få for deres månedlige SU-beløb på 6.090 kroner. 

Og her bliver det ganske tydeligt, at jo større byen er, des højere er huslejen. 

I Københavns Kommune og på Frederiksberg finder man således de dyreste priser på det interaktive kort med henholdsvis 33 boligkvadratmeter og 30 kvadratmeter for SU'en. 

Her kan man med fordel kigge mod Gladsaxe, Rødovre eller Dragør Kommune, hvor der er op til 12 kvadratmeter mere at få for samme pris.

Første containerby er beboet

Der er lige nu 13.467 ungdomsboliger i København, hvor man i de seneste fem års budgetter har afsat 380 millioner kroner til cirka 3.300 almene ungdomsboliger. 

Projektet CPH Village står bag hovedstadens nye container-boliger for unge, og her har man ligeledes planer om at opføre omkring 2.000 af slagsen.

Allerede i november kunne beboere flytte ind i de nye 20-kvadratmeter store containerhjem på Refshaleøen. De koster omkring 3.800 kroner på Refshaleøen. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik