07:14

Ungekonsulent Claus Hastrup fra Rudersdal Kommune fortæller og rådgiver om unges brug af lattergas.

Se hele interviewet: Ungekonsulent advarer mod lattergas

Lattergas er et populært rusmiddel blandt unge, festglade mennesker. Ifølge ungekonsulent er tendensen kraftigt stigende.

Siden april 2015 har det været forbudt at sælge lattergas til brug som euforiserende stof.

Unge helt ned til 7.klasses-alderen er begyndt at bruge den euforiserende virkning fra de patroner, der ellers er beregnet til flødeskumssifoner. Det fortæller Claus Hastrup, der er ungekonsulent i Rudersdal Kommune.

Læs også: Lattergas er stadigvæk populært fest-drug: Så farligt er det

- De sidste tre-fire måneder har vi oplevet en stor stigning i indtaget af lattergas. Vi bliver kontaktet af forældre og gymnasier, som spørger ind til det her og fortæller om deres oplevelser med det her. De har fundet de her tomme flasker til fester, siger Claus Hastrup og fortsætter:

- Så vi er ret hurtigt blevet bekendt med, at det her er en udfordring.

Ifølge de gymnasieelever fra både Nærum og Frederiksberg, som TV 2 Lorry har talt med, er billedet af lattergas-brugen genkendeligt.

- Der er rimelig mange, der tager det i min omgangskreds - og det er virkelig udbredt blandt de unge, siger Luka Akovic, der går på Frederiksberg Gymnasium.

I interviewet over artiklen kan du høre hele vores interview med ungekonsulent i Rudersdal Kommune, Claus Hastrup, der blandt andet giver gode råd til, hvordan du tager snakken med de unge om lattergas.