En god, krydret hotdog er ikke sådan at kimse ad.
Og det mente dommerpanelet heller ikke, da man mandag kårede verdens bedste hotdog ved det uofficielle verdensmesterskab i pølseservering under Copenhagen Cooking and Food Festival 2018 på Israels Plads.
Hvis man er typen, som holder særligt meget af det danske foderbræt, vil man dog blive skuffet.
Sejren løb restaurant El Baqueano fra Argentina nemlig med.
Den er drevet af køkkenchef Fer Rivarola og sommelier Gabriela Lafuente, som normalt bruger lokale sæsonvarer fra små producenter og desuden alternativt kød fra eksempelvis alligator eller lama.
Deres vinderpølse var dog ikke helt så vild, om man vil.
Den var af lam toppet med chimicurri, som er en marinade af blandt andet persille og koriander. Sennep og remulade var dernæst udskiftet med den græske tzatziki.
Gentoftes Michelin-mester tog kampen op
Også restaurant Jordnær fra Gentofte deltog i konkurrencen.
Her blev Eric Vildgaard og hans kone Tina Kragh hædret med en Michelin-stjerne så sent som i februar - efter kun ti måneders åbning.
Til årets hotdog-verdensmesterskab havde ægteparret medbragt både trøffel og andefedt.
Man leflede desuden for gæsterne ved at udlevere en ægte Congo-bajer, som det hører sig til. Ja, altså en Cocio chokolademælk.
Generelt var de forskellige hotdogs ganske alternative.
Publikum kunne således også få en hotdog med svinehjerte.
Det kostede 100 kroner at smage på retterne. Men så var der også fri leg.
Deltagerne kom fra Australien, Tyrkiet, Sverige, Rusland og England. De skulle lave i alt 100 pølser.