Se billederne: Verdens bedste hotdog kåret i København

Copenhagen Cooking and Food Festival 2018 løber af stablen med 100 forskellige madevents. Verdens bedste hotdog er netop kåret.

Verdensmesterskabet kaldes Top Dog Charity, fordi overskuddet fra madbilletterne hvert år går til et velgørende formål; i år 'Food For Souls', der er en non-profit organisation, som skal styrke kampen mod madspild gennem social inklusion. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

En god, krydret hotdog er ikke sådan at kimse ad. 

Og det mente dommerpanelet heller ikke, da man mandag kårede verdens bedste hotdog ved det uofficielle verdensmesterskab i pølseservering under Copenhagen Cooking and Food Festival 2018 på Israels Plads. 

Hvis man er typen, som holder særligt meget af det danske foderbræt, vil man dog blive skuffet.

Sejren løb restaurant El Baqueano fra Argentina nemlig med. 

Læs også Festival for 90.000 madører er lige om hjørnet - her er tre anbefalinger

Den er drevet af køkkenchef Fer Rivarola og sommelier Gabriela Lafuente, som normalt bruger lokale sæsonvarer fra små producenter og desuden alternativt kød fra eksempelvis alligator eller lama. 

Deres vinderpølse var dog ikke helt så vild, om man vil. 

Den var af lam toppet med chimicurri, som er en marinade af blandt andet persille og koriander. Sennep og remulade var dernæst udskiftet med den græske tzatziki. 

I 2013 blev vinderen El Baqueano udråbt til at være blandt de 50 bedste restauranter i Latinamerika. De har lige siden været at finde i top 20, og nu kan de blære sig med at have vundet det uofficielle vm i hotdogs.  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Gentoftes Michelin-mester tog kampen op

Også restaurant Jordnær fra Gentofte deltog i konkurrencen.

Her blev Eric Vildgaard og hans kone Tina Kragh hædret med en Michelin-stjerne så sent som i februar - efter kun ti måneders åbning. 

Til årets hotdog-verdensmesterskab havde ægteparret medbragt både trøffel og andefedt.

Man leflede desuden for gæsterne ved at udlevere en ægte Congo-bajer, som det hører sig til. Ja, altså en Cocio chokolademælk. 

Restaurant Jordnær serverede pølser fra grillen.  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Generelt var de forskellige hotdogs ganske alternative. 

Publikum kunne således også få en hotdog med svinehjerte. 

Det kostede 100 kroner at smage på retterne. Men så var der også fri leg. 

Deltagerne kom fra Australien, Tyrkiet, Sverige, Rusland og England. De skulle lave i alt 100 pølser. 

Læs også Festival for 90.000 madører er lige om hjørnet - her er tre anbefalinger

En færdig hotdog med trøffel fra restaurant Jordnær. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

 Bubbledogs fra England.  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Sandie Chang er sommelier på både Bubbledogs og Michelin-restauranten Kitchen Table. Men hun elsker øjensynligt både vin og hotdogs.  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Tyrkiske Maksut Askar ejer Neolokal på Salt Galata Museum i Istanbul.  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Her ses den tyrkiske kreation.  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Butchers Manifesto er startet i 2016 som et samarbejde mellem 25 forskellige slagtere, der lavede et fælles manifest.  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Slagterne har blandt andet givet hånd på at respektere det gamle håndværk og drive en samtale omkring dyrevelfærd og forsvarligt indtag af kød.  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Dommerne Ole Troelsø (Dagbladet Børsen) og Kamilla Seidler (kok ved Claus Meyers restaurant Gustu i Bolivia).  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Verdens bedste hotdog ser i år således ud.  Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

 



Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik