Saxo Bank-stifter flytter til Schweiz

En af de to stiftere af Saxo Bank, Lars Seier Christensen, flytter nu til Schweiz med sin formue.

Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen flytter inden for kort tid til Schweiz, skriver Berlingske Tidende.

Lars Seier Christensen stiftede i 1992 banken sammen med Kim Fournais. De seneste måneder har Saxo Bank været i offentligt slagsmål med flere kunder, der er utilfredse med bankens handelsmetoder.

Stridighederne har fået Saxo Bank til at gå i offensiven med en stor og langvarig annoncekampagne. Det er dog ikke den store polemik om banken, der får Lars Seier Christensen til at forlade landet.

- Planerne ligger længere tilbage, men den megen virak, der har været om Saxo Bank, får mig ikke til at fortryde den beslutning, vi har truffet, siger Lars Seier Christensen til avisen.

Han forklarer endvidere, at han og konen Yvonne Christensen er bekymrede for, hvor Danmark er på vej hen, både økonomisk og politisk.

Lars Seier Christensen har markeret sig i den politiske debat som moralsk og økonomisk støtte for partiet Liberal Alliance.

Ifølge avisen er det ikke det danske skattetryk, der får Lars Seier Christensen til at rejse.

- Men jeg håber da, at det også får skattemæssige konsekvenser, at vi flytter, siger han.

Egenkapitalen i Lars Seier Christensens private selskab er på knap 2,8 milliarder kroner. Alene i år har han trukket et udbytte på 200 millioner kroner ud og desuden modtaget et stort millionbeløb i direktørløn. Så det er en skatteyder i den helt tunge vægtklasse, der rejser fra Danmark med sin pengekasse.