00:21

De glade gæster her nyder vand og damp i det fri. Ved DM i Saunagus foregår det inde i Øbro-Hallen.

Det er her i Øbro-hallen, gusmestrene skal kæmpe om mesterskabet

1 af 2

Saunalivet hitter - Østerbro gør klar til DM i sauna

Hvem er Danmarks bedste gus-mester? Det skal DM i saunagus give svar på i næste måned

Det er mere populært end nogensinde før - og de fleste har prøvet det  at smide tøjet og sætte sig i et ekstremt varmt rum for så at svede løs. 

Sådan foregår det i de fleste svømmehaller, men der er dem, der synes, der skal gøres meget mere ud af oplevelsen i en sauna. Faktisk går de så meget op i det, at de kæmper om at være de bedste såkaldtre gusmestre.

-Gusmestre forfiner saunaoplevelsen. De bruger for eksempel æteriske olier, som de vifter rundt i saunaen, og man kan også bruge musik eller lyd til at gøre oplevelsen bedre. man skal nærmest se det som et show, fortæller Helene Rendtorff, der er presseansvarlig i Kultur Østerbro, som er vært for det kommende mesterskab.

 

 

Sådan ser det ud, når en vaskeægte gusmester går i aktion

 

Det foregår i Øbro-hallen, hvor hele 42 forskllige gusmestre skal i kamp. Og alle, der har lyst til et møde med de varme og fugtige luftmasser, kan købe billet til oplevelsen. Dermed får man adgang til hele otte forskellige saunaoplevelser, som hver varer 10 minutter.

-Mere kan man simpelt hen ikke tåle, siger Helene Rendtorff.

Konkurrencen løber over to dage og det er ert dommerkorps, der skal afgøre, hvem der er bedst. De skal altså sidde med til samtlige sauna-indslag i de to dage, som, er 7. og 8. maj.