Saudiarabisk ambassade får trusler

Den saudiarabiske ambassade i Gentofte nord for København har modtaget trusler. Ambassaden har været i stormvejr, siden det kom frem, at den var i gang med at opføre tilbygninger på en grund, hvor der ikke må bygges mere.

Udenrigsministeriet ser alvorligt på sagen og har underrettet PET.

Det er den saudiarabiske ambassadør, der har vist udenrigsministeriet et trusselsbrev i dag, fortæller protokolchef i udenrigsministeriet, Jette Nordam:

- Brevet indeholder nogle trusler, som ambassaden finder utilstedelige, og jeg har anbefalet, at de bliver videregivet til Politiet, siger hun til Radioavisen.

Ambassaden føler sig i øjeblikket udsat for en hetz, fordi medierne de seneste uger har fortalt om ulovlige tilbygninger på ambassaden, og at saudierne i øjeblikket driver ambassade fra en bygning, der slet ikke er godkendt til erhverv.

Om truslerne har noget med de sager at gøre, vil udenrigsministeriet ikke ud med.

Udenrigsministeriet har underrettet PET om sagen og ser sagen som alvorlig. Det er nemlig højst usædvanligt, at ambassader i Danmark bliver truet, siger protokolchef Jette Nordam:

- Trusler mod ambassader er absolut ikke normalt. I de toogethalvt år, jeg har siddet på min pind, har jeg ikke fået forevist nogen trusler som sådan, siger protokolchef Jette Nordam.