Satspuljemillioner til Roskilde: Plejefamilier skal rustes bedre

Roskilde Kommune vil skabe større samarbejde mellem plejefamilier og specialiserede døgninstitutioner, så succeserne bliver flere og større, når børn bliver anbragt.

I Roskilde Kommune har politikerne  taget imod med en håndsrækning til Skole- og Børneudvalget, som står for anbringelserne af børn i kommunen.

Håndsrækningen kommer fra Socialstyrelsen, som senest i 2018 afsatte såkaldte satspuljemidler til bedre samarbejde mellem plejefamilier og døgninstitutioner eller opholdssteder for anbragte børn og unge.

Kommunen havde ansøgt om at få del i midlerne for 2019.

- I Roskilde Kommune er vi meget optagede af, hvordan vi kan støtte op om udsatte børn og unge.

- Vi vil gerne ind og hjælpe dem så tidligt som muligt, og det er i det lys, kommunen har søgt om pengene, siger Jette Henning, der er formand for Skole- og Børneudvalget, i en pressemeddelelse.

Roskilde vil bruge midlerne til at udvikle en model for at støtte plejefamilier med børn, der har særlige udfordringer.

Kommunens plan er at skabe et samarbejde mellem plejefamilier og døgninstitutioner, der er specialiserede i at hjælpe børn og unge inden for forskellige målgrupper.

- Vi har et mål om, at flere af de børn, der ikke kan bo hos deres forældre, kommer i plejefamilier, så de får et så almindeligt børne- og ungdomsliv som muligt. Og med støtte fra institutionernes specialviden er det forhåbningen, at børnenes og de unges anbringelser i plejefamilier kan lykkes endnu bedre, siger Jette Henning.

Allerede før ansøgningen var godkendt, havde Roskilde Kommune sikret sig, at tre døgninstitutioner var med på idéen om at give plejefamilierne adgang til det faglige miljø og deres specialviden.

De tre steder er er det kommunale anbringelsestilbud Roskilde Unge Center og døgninstitutionerne Nødebogård i Fredensborg og Himmelev Behandlingshjem i Hvalsø.

Ifølge kommunen har de tre institutioner den særlige viden om støtte til familieplejeanbragte børn og unge, som plejefamilierne har brug for.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik