Foto: Lorry

SAS strejke afblæst

De svenske piloter er nået til enighed med flyselskabet SAS om ny aftale, der sikrer bedre arbejdsforhold.

Ni timer efter den oprindelige deadline kan SAS og de svenske piloter sætte underskrifterne på en ny aftale, og dermed er en strejke afblæst. Det oplyser luftfartsselskabet i en pressemeddelelse.

Fagforeningen SPF repræsenterer cirka 430 svenske SAS-piloter, og der var varslet arbejdsnedlæggelse fra midnat natten mellem onsdag og torsdag. Deadlinen blev i første omgang udskudt til klokken otte, og lidt over ni blev parterne så enige.

- Det har været en meget lang proces, og vi er nu tilfredse med en aftale, der tager vare om vores medlemmers arbejdsforhold. Det er sammen med SAS lykkedes at lande en meget svær forhandling, siger talsmanden for SPF's SAS-piloter, Peter Larsson.

Den nye kollektive aftale gælder et år og træder i kraft den 21. maj. Altså i dag.

- Det er glædeligt, at vi har indgået en ny aftale, og at vi undgår en strejke i Sverige, siger koncernchef i SAS Rickard Gustafson.

SAS havde på forhånd aflyst 110 flyafgange, hvis det ikke skulle lykkes at blive enige med de svenske piloter. Luftfartsselskabet oplyser, at man vil optage normalt drift hurtigst muligt.