Sankthansaften: Her kan du se bål og synge i aften

I aften er det sankthansaften, og der tændes bål i hele hovedstadsområdet. Vi har samlet et udvalg af arrangementer, du kan tage til.

Så er det i aften, at der tændes tusind bål over hele landet.

Det er nemlig sankthansaften, og heksen skal brændes, og der skal synges midsommervisen.

Hvad du måske ikke vidste er, at sankhans er en gammel kirkelig tradition til minde om Johannes Døberen. Man mente, at han havde fødselsdag den 24. juni, og derfor fejrede man ham aftenen inden.

I gamle dage troede man, at midsommernatten var fuld af onde ånder og naturkræfter, og derfor brugte man det store bål til at jage det onde væk med.

Her kan du holde sankthansaften:

Få styr på bålreglerne inden sankthans

  • Vil du tænde bål i en offentlig park eller på en strand, skal du huske at søge om tilladelse hos kommunen og derefter politiet. Opdager politiet, at du har tændt bålet uden tilladelse, udløser det en bøde.
  • Du må ikke afbrænde malet træ, trykimprægneret træ eller affald, som ikke er fra haven.
  • Tjek, at der ikke er små dyr, som har gemt sig i bålet, inden det tændes.
  • Bålet må ikke tændes med brandfarlige væsker som optændingsvæske, benzin eller sprit.
  • Du skal holde øje med bålet, indtil det er slukket. Og du skal sikre dig, at der altid er forsvarlige slukningsmuligheder i nærheden.
  • Det anbefales, at bålet bygges 30 meter fra bygninger med hårdt tag, 60 meter fra letantændelige markafgrøder og 200 meter fra stråtækte huse, nåletræsbevoksninger, oplag af brandfarlige stoffer og andet letantændeligt materiale.
Kilder: Advodan og Beredskabsstyrelsen

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik