Sangerinde fik Ritt Bjerregaard til at udvandre

Ritt Bjerregaard forlod lokalet sammen med flere andre partifæller, da Bakken-sangerinde Dot Wessman optrådte under en middag på rådhuset. Det skriver B.T.

Overborgmesteren udsættes nu for kraftig kritik fra kulturborgmesteren, som kalder hendes udvandring for »pinlig«.
- Jeg er rystet over, at Ritt Bjerregaard opfører sig på den her måde til et arrangement, hvor vi i virkeligheden begge to er værtinder. Det undrer mig, at man som byens overborgmester har brug for at lave sådan en manifestation, siger Pia Allerslev (V) til B.T.
Optrinnet fandt sted torsdag aften på Københavns Rådhus under den årlige budgetmiddag, hvor Dot Wessman, der er kendt for sit forhold til DF-politikeren Morten Messerschmidt og for sin kommunalt udskældte rutsjebane, var en del af den betalte underholdning.
Socialdemokrat Lars Aslan Rasmussen fortæller, at han gik i protest over, at kommunen ødsler penge ud til en »dybt skandaliseret« person, der er beskyldt for at bruge sin kæreste til at lægge pres på politiske beslutninger. Ritt Bjerregaard nøjes med at sige, at hun ikke brød sig om showet.
- Vi var nogle stykker, der havde svært ved at tale sammen under
underholdningen, og derfor gik vi udenfor. Jeg synes bestemt, at Bakken-sangerinderne er bedst ude på Bakken, siger hun til B.T.
Den fornærmede vært for middagen, Pia Allerslev, accepterer hverken de flygtede gæsters beklagelser over showets kvalitet, eller at Dot Wessman er en omstridt person, som undskyldning for at gå under forestillingen.
- Jeg synes, det er både snobbet og snerpet at opføre sig på den her måde. Det mindste man kan gøre - både i respekt for arrangører og optrædende - er at blive siddende. Jeg synes, det er pinligt, at de går, siger hun.
Til trods for den påfaldende udvandring valgte Dot Wessman og de to øvrige syngepiger at opføre sig professionelt. Det 45 minutter lange show fortsatte uden overborgmesterens tilstedeværelse.
- Jeg er ked af at høre, at det har haft denne effekt. Når man bliver bedt om at komme og formidle et stykke kulturhistorie og kommer som Bakken-sangerinde, så bør det slet ikke have noget at gøre med, hvem jeg er som privatperson, siger Dot Wessman.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik