Hovedstadens Beredskab startede allerede tirsdag med at sikre Dragør Museum og et område ved Søvang. Onsdag har de fokuseret på Hvidovre Strandvej. Foto: TV 2 Lorry

Hovedstadens Beredskab startede allerede tirsdag med at sikre Dragør Museum og et område ved Søvang. Onsdag har de fokuseret på Hvidovre Strandvej. Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Sandsække og watertubes skal sikre Hvidovre Strandvej

På Hvidovre Strandvej skal watertubes forhindre, at vandet skyller videre ind på land. Der bliver desuden uddelt sandsække til boligejere.

Der er varslet om forhøjet vandstand ved de sydøstvendte kyster syd for København. 

Simpelthen fordi at nattens vinde presser vandet fra både Kattegat og Østersøen mod Sjælland. 

Læs også "Meget farligt vejr": Vind i stormstyrke får igen vandet til at stige

Beredskabet er i gang med at sikre området syd for Hvidovre Havn. 

Her bliver der lagt watertubes - altså vanddæmninger - på fortorvet for at forhindre, at vandet skyller videre ind over strandvejen og land. 

Der vil blive etableret trappeovergange forskellige steder over vandafspærringerne, så det er muligt at passere for beboerne.

Desuden vil der blive lagt sandsække ud til de cirka 40 huse, der ligger ud til vandsiden.

Disse kan borgerne bruge til at sikre deres huses døre og vinduer mod vand.

Ifølge prognosen vil området nord for Hvidovre Havn ikke blive ramt, fordi Hvidovre Kommune er i gang med at fylde jord i åløb og lavninger for at sikre området.

Langhøjskolen og Avedøre Holme vil ikke blive påvirket af den eventuelt forhøjede vandstand, og der er derfor ingen risiko for skolens elever og ansatte eller for virksomhederne på Avedøre Holme.

Læs også Disse områder i Køge er udsatte

Hvidovre Kommune og Hovedstadens Beredskab har etableret en kommandocentral ved Hvidovre Havn, hvorfra situationen følges tæt. 

Der bliver løbende opdateret med ny information på hvidovre.dk samt Hvidovre Kommunes Facebook- og Twitterprofil. 

Ligeledes følger TV 2 Lorry situationen. 

00:30

Hovedstadens Beredskab startede allerede tirsdag med at sikre Dragør Museum og et område ved Søvang. Onsdag har de fokuseret på området omkring Hvidovre Havn. 

Luk video