Sandholmlejren: 'En overvældende velvilje'

Folk valfarter til Sandholmsejren for at forsøde livet for nye flygtninge. Det er en ovevældende velvilje, lyder det fra Røde Kors.

- De kommer alle steder fra. En dansk kvinde tog i supermarkedet og fyldte to poser op, som hun så kom og afleverede hos os. Vi har også modtaget en stor kasse med mad og slik fra en gruppe grønthandlere fra Nørrebro i København.

- Sådan siger Anne-Mette Bjerregaard fra Røde Kors til Frederiksborg Amts Avis om den linde strøm af mennesker, der er i disse dage tager en tur til Sandholmlejren med mad og gaver for at forsøde livet for de mange nye flygtninge, der lige nu kommer til landet.

- Det er en overvældende velvilje, som vi oplever fra de danske borgere, siger Michael Ehrenfels, der er regionsleder for Røde Kors i Center Sandholm, til Frederiksborg Amts Avis.

Fra fredag kan man også aflevere mad, tøj og legetøj i Auderødlejren ved Frederiksværk. Røde Kors flytter nemlig tilbage, 10 måneder efter asylcentret lukkede. Et byrådsflertal i Halsnæs Kommune har sagt ja til anmodning fra Udlændingestyrelsen om midlertidig at anvende Auderød som registreringssted for flygtninge.

Center Gribskov har i denne uge taget i mod 20-30 uledsagede flygtningebørn i døgnet. Her modtog man i mandags en donation af tøj fra lokale, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere