Samariten mangler 258 mio til dansk debut

Svenske Samariten, der har vundet driften af cirka halvdelen af ambulancerne i Danmark fra danske Falck, har ingen penge til at opfylde sine kontraktmæssige forpligtelser med, skriver dagbladet Børsen mandag.

På trods af tidligere forsikringer om, at selskabet står finansielt stærkt og allerede har en række investorer på plads, er Samariten i øjeblikket ude for at hente 258 mio. kr. til at finansiere satsningen i Danmark for. Det viser dokumenter, som Børsen er i besiddelse af.
Heraf skal de 56 mio. kr. stilles som bankgaranti over for de danske sundhedsmyndigheder. Pengene skal garantere, at Samariten kan leve op til sine forpligtelser, men altså penge, som selskabet ikke har endnu. Regionerne regner med at få underskrifter på kontrakterne i december, og så skal garantien falde inden for otte hverdage.
Herudover har selskabet brug for 135 mio. kr. i lån og egenkapital og 67 mio. kr. i arbejdskapital.
Samariten har vundet en række seksårige kontrakter til en værdi af i alt 400 mio. kr. eller 2,4 mia. kr. i hele perioden. Selskabet håber at kunne vinde kontrakter for op mod 500 mio. kr. pr. år yderligere.
Samariten har fra starten været kontroversiel i Danmark. Selskabet har fået hård kritik for kun at ville bemande ambulancerne med otte personer, mod Falcks normale antal på 12, skriver Børsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik