Salg af grund: Millioner bliver spredt ud over kommune

Politikerne i Lyngby-Taarbæk har solgt en af de ledige grunde. Så nu er godt 30 millioner kroner ledige til projekter ude i kommunen.

Der ligger en god grund i området mellem Klampenborgvej, Tjørnegårdsskolen og Lyngbymotorvejen.

quote Vi sælger jo ikke grunde bare for at få penge i kassen. Men når vi gør det, så bruger vi selvfølgelig pengene klogt.

Sofia Osmani, borgmester, Lyngby-Taarbæk, De Konservative

Den grund er nu solgt. Og det var til en rigtig god pris. Bedre end man havde regnet med. Så nu er der godt 30 millioner kroner i overskud. Penge som politikerne deler ud over hele kommunen.

Pengene går blandt andet til at sænke timetallet ude i skolerne. Og så er der også råd til både en legeplads i centrum af byen og en ny kunstgræsbane.

Der er 230 rækkehuse på vej

På grunden, der i dag er et grønt område, bliver der nu bygget 230 rækkehuse. Det er noget, der får borgmester Sofia Osmani (K) til at smile.

- Vi sælger jo ikke grunde bare for at få penge i kassen. Men når vi gør det, så bruger vi selvfølgelig pengene klogt, siger hun til TV 2 Lorry.

quote Det er en god idé at bruge pengene derude, hvor folk kan mærke det, og de gør en forskel. 

Sofia Osmani, borgmester, Lyngby-Taarbæk, De Konservative

Mange partier på rådhuset er med i aftalen om at sælge grunden ved Trongårdsskolen. Blandt andet Socialdemokratiet, De Konservative, SF,  De Radikale, Liberal Alliance og Enhedslisten er med i aftalen om at sælge.

Derfor er der også mange forskellige steder, at pengene er sendt hen. Så alle partier, der er med i aftalen, så at sige har "fået noget" for at gå med. En model som altså har gjort det muligt at sætte grunden til salg.

Penge i kassen - og nye boligområder

Modellen har givet to fordele: Der kommer penge i kassen - og kommunen udvikler sig med nye boligområder til nye skatteborgere. Borgmester Sofia Osmani mener, at aftalen giver handlefrihed og muligheder.

- I flere omgange, når vi har solgt grunde, har vi betalt af på vores gæld. Så nu er vores gæld meget langt nede. Og så mener vi, at det er en god idé at bruge pengene derude, hvor folk kan mærke det, og de gør en forskel, siger hun til TV 2 Lorry.

De millioner der nu er i overskud, efter at grunden er blevet solgt, bliver også brugt til at modernisere  Stadsbiblioteket. Derudover er der penge til at skabe bedre fysiske rammer ude på skolerne. Blandt andet med bedre toiletter.

Samtidig er der råd til at skabe aktiviteter for ældre og at have fokus på FNs bæredygtighedsmål. 

Det er iøvrigt ikke første gang Lyngby-Taarbæk kommune sælger grunde fra. Gennem de seneste år er der solgt rigtig mange grunde.

Novozymes bygger et forskningscenter på Dyrehavegårds Jorder. Formula Automobiler bygger et kontorhus og hovedsæde for Ferrari og Maserati på  Lundtoftegårdsvej. TEC bygger et nyt HC Ørstedsgymnasium tæt på Trongårdens Byområde.

Og ELF-Development bygger de 250 boliger i  en ny bydel i Trongårdens Byområde. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere