Sagafjord solgt på anparter

Sagafjord sejler videre fra Roskilde. Det ligger fast efter, at den tidligere ejer gennem 21 år, Erik Hansen, har solgt skibet til anpartsselskabet Sagafjord Aps. Handlen blev underskrevet i torsdags, men det var først i går ved middagstid, at parterne offentliggjorde salget, skriver DAGBLADET Roskilde.

Direktør i det nye selskab er Kim Hansen. Han var manden, som fik ideen til, at restaurantskibet skulle på anparter, da skibet blev sat til salg for otte måneder siden.

- Det vil virke forkert, hvis Sagaf jord ikke forblev i Roskilde. Sagafjord er et varetegn i Roskilde på linje med Domkirken og Vikingeskibsmuseet, så da Erik Hansen satte skibet til salg, tvivlede jeg ikke på, at Sagafjord har en så speciel plads i Roskildeborgernes bevidsthed, at lysten til at købe anparter også ville være til stede, siger Kim Hansen.

Blandt de 500 nye anpartshavere er en, som må siges at være særdeles gavmild. En million kroner har en hemmelig kvindelig giver med lokal forankring nemlig købt anparter for.

- Hun har valgt at forblive anonym, og det respekterer vi naturligvis, men det er ikke for meget at sige, at det bidrag virkelig fik projektet til at virke realistisk, siger Kim Hansen, som videre kan fortælle, at der er en hel del givere, som har lagt beløb fra 100.000-250.000 kroner.

- Det er fantastisk. Vi er midt i en tid med finanskrise, Roskilde Bank-sagen og i det hele taget i en bølgedal. På trods af alt dette har opbakningen været fantastisk, siger Kim Hansen.

- Der er rigtig mange, der har investeret med følelserne. Men næsten hver eneste anpart har der været historien om, hvordan skibet har været en del af deres historie. Hvad enten det har været et bryllup eller en anden begivenhed. Jeg har haft opringninger fra ældre på byens plejehjem, som bare måtte være med for 1000 kroner. Nogen har måttet spare sammen i tre måneder for at kunne lægge 1000 kroner. Det viser jo bare hvilke følelser, skibet vækker i byens borgere, siger Kim Hansen.

De 500 ejere har tegnet anparter for 7,5 millioner kroner, og resten af købet er finansieret ved at optage et lån på seks millioner kroner i Sparekassen Sjælland.