Sag om forurenet vand når nye højder

En helt ny undersøgelse af den forurenede ejendom på Tujavej 11 i Køge viser, at det ikke som formodet »kun« er indeklimaet, der er forurenet med det kræftfremkaldende stof Tricloretylen.

Drikkevandet viser en forhøjet koncentration, der ligger 11 gange over den tilladte værdi, og det skræmmer ejerne, der siden 2006 har boet på adressen, hvor deres to yngste børn er født. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Det er slemt nok, at indeklimaet er forurenet, når vi har sovet og boet i huset. Men at drikkevandet også er forurenet, er fatalt. Det er en katastrofe. At drikke stoffet er tusinde gange værre end at indånde det.

Det er dokumenteret, at det kan give både lever- og bugspytkirtelkræft, siger Mikkel Bauer Kortegaard tydeligt bekymret.

Hos Region Sjælland erkender man fundet i drikkevandet, men forsikrer, at drikkevandsforureningen kun vedrører denne ene adresse på Tujavej.

Man venter i dag svar på endnu en prøve af vandet, der skal vise hvorvidt koncentrationen af det giftige stof er faldet, efter man har lukket 200 liter vand gennem ledningerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere