Syv skoler under særligt tilsyn: Skal hjælpes ud af problemer

Et særligt tilsyn på folkeskoler, der klarer sig dårligt, skal hjælpe skolerne ud af problemer.

Syv folkeskoler i TV 2 Lorrys sendeområde klarer sig så dårligt, at Undervisningsministeriet har har sat dem under skærpet tilsyn, fordi de tilsyneladende ikke kan løse vanskelighederne selv. Det skriver BT. 

Der kan være flere grunde til, at skolerne bliver udtaget til, at skolerne bliver udtaget til det særlige tilsyn.

Det kan være dårlig trivsel hos eleverne, at en skole to år i træk ligger får dårligt i afgangsprøverne, at for få elever går videre til en ungdomsuddannelse eller at eleverne klarer sig dårligt i de nationale tests.

Skoler under tilsyn i Lorryland

  • Blågård Skole, København
  • Brønshøj Skole, København
  • Rådmandsgades Skole, København
  • Mølleholmskolen, Høje-Taastrup Kommune
  • Selsmoseskolen, Høje-Taastrup Kommune
  • Herstedlund Skole, Albertslund
  • Arenaskolen, Greve

På nogle skoler overvåger Styrelsen for Undervisning og Kvalitet blot skolens egene tiltag. Andre steder hjælper de skolen med at få løst problemerne gennem konsulentbistand.

Brønshøj har ændret undervisningen

En af de skoler, der er kommet under særligt skærpet tilsyn er Brønshøj Skole. Den kom på listen, fordi gennemsnittet ved skolens afgangsprøver lå betydeligt under hvad man kunne forvente ud fra den sociale sammensætning af elever.

- Det var særligt vores resultater i matematik, som lå under det forventede niveau. Faktisk lå karakterne helt ned til 1,5 karakterer under det niveau, som man kunne regne med at eleverne burde have, når man ser på deres sociale baggrund. Det gik igen gennem flere år, så det var ikke et problem, der kunne tilknyttes nogle konkrete lærere. Vi måtte simpelthen erkende, at vi måtte ændre den måde, som vi underviste eleverne på, siger skoleleder Mikkel Weine til BT

Skolerne har lavet flere ændringer de sidste år, men skolelederen understreger, at det er et langt sejt træk.

- Vi har blandt andet gjort det, at vi har sikret, at undervisningen i alle klasser på samme årgang modtager den samme undervisning. På den måde har vi også kunne sætte lærerne sammen i teams, så alle klasser kunne nyde godt af de enkelte læreres stærke sider. Tidligere var det simpelthen sådan, at den ene lærer ikke vidste hvad den anden lavede,. Undervisningen for to klasser på samme klassetrin kunne være vidt forskellig, siger han til BT.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik