Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Sådan må du bruge det forurenede vand

Kog vandet og undgå diarre og opkast

For at undgå problemer med diarré og utilpashed efter fredagens forurening af drikkevandet i hovedstadsområdet skal man koge vandet på denne måde:

* Vandet skal opvarmes til 100 grader. Det vil sige spilkoge i to minutter.

* Bruger man elkedel, skal vandet have to opkog med 2-5 minutters mellemrum.
 

* Kaffemaskiner opnår sjældent en temperatur på 100 grader i to minutter. Varmt vand fra disse maskiner er derfor ikke anvendeligt.

* Drikkevand: Drik kun kogt, afkølet vand.

* Skylning af salat: Det forurenede vand må IKKE bruges til at skylle grøntsager, der skal spises rå. Brug kogt, afkølet vand.

* Personlig hygiejne: Kommunevandet kan bruges til brusebad og karbad. Vær opmærksom på, at børn ikke drikker vandet. Vask hænderne inden madlavning i kogt, afkølet vand.

* Tandbørstning: Brug IKKE forurenet vand - men kogt, afkølet vand. Proteser o.l.n. kan ofte renses ved at blive lagt i kogt, afkølet vand.

* Opvask: Forurenet drikkevand bør IKKE bruges til opvask i hånden. Opvaskemaskine kan bruges, hvis vandet ved slutskylning når en temperatur på mindst 60 grader.

* Tøjvask: Til maskinvask skal temperaturen så vidt muligt være mindst 60 grader.

* Vanding: Grøntsager, der spises rå, må ikke vandes med forurenet vand.