Sådan dækker forsikringen juleindbrud i bilen

Lad være med at bruge bilen som opbevaring for julegaverne, for tyvene holder øje med biler, der har juleindkøb på bagsædet.

Der er ingen, der har lyst til at komme ud og finde deres bil med smadret vindue og tømt for juleindkøb eller julegaver, men juleindbrud i biler er et stort problem i december, fordi en parkeret bil fyldt med julegaver er som et ta'-selv-bord for tyvene.

Hvordan dækker forsikringen?

Hvis uheldet har været ude, og bilen er tømt for juleshopping eller måske alle de gave du fik til jul, så gælder det om at have styr på forsikringen, ellers kan det blive en dyr omgang.

- Man er dækket af sin indboforsikring, hvis man har husket at låse bilen. De fleste forsikringsselskaber vil derfor kræve, at der skal være tydelige tegn på, at bilen har været brudt op, hvis det skal udløse erstatning, siger Lise Agerley fra Alka.

Forsikringen dækker dog ikke guld, sølv, smykker eller penge, der er stjålet fra en bil. Derfor lyder rådet, at du aldrig bør lade smykkegaver ligge i bilen.

Det er indboforsikringen, der dækker stjålne ting fra bilen, men det er kaskoforsikringen, der dækker eventuelle skader på bilen som fx en smadret rude.

Elektronik må ikke være synligt

Hvis du har købt elektronik som fx pc'er, mobiltelefoner, fotoudstyr eller ure i julegave eller fået dette i julegave, så skal det puttes i bagagerummet. Gadgets og Elektronisk udstyr er kun dækket af forsikringen, hvis disse ikke har været synlige udefra.

Derfor er det altid en god idé, at tage sine værdigenstande med sig, når man forlader bilen. Hvis bagagerummet er fyldt op med gaver, så kør hjem og tøm bilen, lyder rådet.

5 gode råd til juleshoppingen:

1 - Dobbelttjek, at du har lukket og låst alle bildøre og vinduer.

2 - Tag alle værdigenstande med, når du forlader bilen, eller lås dem inde.

3 - Lad aldrig julegaverne ligge frit fremme på bagsædet.

4 - I en stationcar er det en god idé, at trække bagagerumsdækkenet for, så man ikke kan kigge ind. Du kan også gemme tingene under sæder, tæpper eller andet.

5 - Når bagagerummet er fyldt op med gaver, så kør hjem og tøm bilen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik