Såret Bambi lå på vejen: Niklas lyste mens bilerne blæste forbi

60-årige Helle Josefsen undrede sig, da hun så 21-årige Niklas sidde i vejkanten. Men der var en særlig grund.

21-årige Niklas Bjørn Hjelmqvist kom kørende på sin knallert fra Ballerup mod Smørum tirsdag aften, da han han får sig noget af en forskrækkelse.

- Jeg fik et stort chok. Jeg følte, at der lå noget på vejen, som drejede hovedet, da jeg kørte forbi, fortæller den 21-årige unge mand. 

Han vender om, og ser at der ligger en blødende hjort på vejen.

- Den lå helt stille og sagde ikke en lyd. Jeg kunne se, at det ene gevir var knækket, og der var blod ud af munden  og fra det ene øje. 

21-årige Niklas Bjørn Hjelmqvist.
21-årige Niklas Bjørn Hjelmqvist.
Foto: Privatfoto

Respektløst

Trods forskrækkelsen gik Niklas Bjørn Hjelmqvist straks i gang med redningsarbejdet. Han ringede 1812, som er nummeret til Dyrenes Beskyttelses dyreambulance. Han mener, det er vigtigt at tage ansvar, når man ser noget, der ikke er, som skal skal være. 

- Jeg synes det er respektløst, at nogen bare har efterladt dyret, efter de har påkørt det. Man skal tage ansvar. Alle kan komme til at køre et dyr ned, men det er virkelig respektløst og sjæleløst ikke at tage ansvar for, hvad man har gjort. 

Niklas Bjørn Hjelmqvist får fat i dyreambulancen, som oplyser ham, at de sender Falck ud. I mens venter han ved hjorten, og sørger for at ingen kommer til at køre den over i mellem tiden.

- Den skulle ikke lide mere nød. Derfor tog jeg min lygte frem og lyste i cirkler rundt om dyret. Jeg stod helt tæt ved den, og viftede med armene og lyste, hver gang der kom en bil, siger den unge mand.

Langt størstedelen af bilerne kører forbi uden at stoppe - de fleste satte dog farten ned. Men efter et kvarter til tyve minutter kommer 60-årige Helle Josefsen kørende i sin bil.

- Jeg kunne se, han sad og lyste. Jeg var nået forbi ham, men vendte om. Jeg tænkte, at han ikke skulle stå der helt alene. Det kunne også være farligt for ham, siger Helle Josefsen. 

60-årige Helle så Niklas lyse for hjorten og stoppede straks op for at hjælpe.
60-årige Helle så Niklas lyse for hjorten og stoppede straks op for at hjælpe.
Foto: Privatfoto

Helle Josefsen drejede bilen ind foran hjorten og tændte nødblinket. Efter en yderligere tyve minutters tid kom hjælpen frem. 

Manden fra Falck kiggede på hjorten og spurgte ind til tilstanden. 

- Den havde desværre nærmest ikke bevæget sig i al den tid, jeg var hos den. Den havde ikke engang forsøgt, forklarer Niklas Bjørn Hjelmqvist. 

Derfor var meldingen fra Falck-manden, at det eneste rigtige at gøre, var at aflive den. 

- Den klarede det desværre ikke. Men den var i hvert flad ikke alene. Niklas passede godt på den, lyder det fra Helle Josefsen. 

Tag ansvar

Helle Josefsen kendte ikke Niklas før i tirsdags, hvor de sammen tog hånd om den sårede hjort, og Helle Josefsen roser den unge mand.

- Han gjorde det rigtige. Han tog ansvar, selvom det ikke var ham, der var skyld i ulykken, siger hun og tilføjer: 

- Folk siger, at man ikke skal stoppe for alt muligt, men man er nødt til at gå ud fra, at folk er ordentlige mennesker. 

Og ifølge Niklas Bjørn Hjelmqvist er det ikke første gang, at han ser nødlidende dyr, hvor folk ikke gør noget. 

- Tidligere så jeg en hel række af biler køre i en stor bue på vejen. Jeg holdt ind til siden, og det viste sig at være en skade, der lå og rallede rundt på vejen. Jeg parkerede, og da jeg kom hen til den, kunne jeg se, den blødte og havde brækket vingen. Så jeg knækkede nakken på den, fortæller Niklas Bjørn Hjelmqvist, der har lært af sin morfar, hvordan man gør, så dyret lider mindst muligt. 

Niklas stopper altid op, og det mener han også, alle andre burde gøre. 

- Hver gang, jeg ser er et dyr, der ligger på vejen. Så flytter jeg det. Altid. Ligegyldigt om det er dødt eller levende. Det er virkelig respektløst at køre det over igen og igen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik