Sådan skal Frederiksberg sikres mod skybrud

Frederiksberg Kommune skal sikres mod fremtidige skybrud. Derfor går arbejdet med at bore ud til to bassinledninger ti meter under jorden nu igang.

Klimaforandringer betyder, at vi med al sandsynlighed skal vænne os til flere og kraftigere skybrud i fremtiden.

Det betyder nye udfordringer for storbyerne med at få ledt vandet de rette steder hen.

Derfor sætter Frederiksberg Kommune snart gang i et større arbejde med at bore ud til to bassinledninger omkring Femte Juni Pladsen.

Bassinledningerne har en diameter på 2 meter og kan transportere og opsamle så store mængder regn, at det svarer til en såkaldt ti-års hændelse - et begreb, der dækker over nedbør så kraftigt, at det ligger på et niveau omkring 30-40 milimeter regn på 3-6 timer.

- Projektet skal løse nogle af vores store udfordringer - vores så- kaldte Blue Spots - hvor der samles store mængder regnvand, når det regner meget på kort tid, siger siger projektleder Troels Smith fra Frederiksberg Forsyning i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Et eksempel er ved Lindevang Metro Station, hvor den ene bassinledning slutter. Ledningen skal afhjælpe udfordringen med vand på vejbanen i tunnelen på Dalgas Boulevard.

De to tunnelledninger er tilsammen 1,2 kilometer lange og kan opsamle ca. 3.700 m3 vand. Ledningerne kobler sig til en grube ved Grøndalsvej.

Når bassinledningerne er anlagt, bliver pressegruben ved Grøndalsvej omdannet til en byggegrube for en pumpestation, der kan tømme 140 liter i sekundet.

Frederiksberg Kommune er Danmarks tættest bebyggede, og kommunen har ringe mulighed for at lede regnvand fra store regnskyl ud i søer og parker.

De to bassinledninger skal afhjælpe udfordringen med vand på vejbanen i tunnelen på Dalgas Boulevard.
De to bassinledninger skal afhjælpe udfordringen med vand på vejbanen i tunnelen på Dalgas Boulevard.
Foto: Google maps

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik