Sådan sættes der ind over for kanyler og utryghed i Kødbyen

Efter at stofindtagelsesrummet H17 åbnede i Kødbyen for lidt over et år siden, har naboerne råbt op om en række problemer. Nu reagerer kommunen.

Beværtninger, butikker og teatre i Kødbyen på Vesterbro oplever at lægge adresse til kanyler, blod og afføring og de fortæller om indbrud og utryghed.

Men nu reagerer Københavns Kommune med en række initiativer.

Laura Ramberg er administrativ leder af Husets Teater og var i september med til at skrive et åbent brev til overborgmesteren omkring problemerne.

quote Det er klart, at jeg har da et håb om, at man måske kan drosle ned igen på et tidspunkt - men det må vi jo se.

Jesper Christensen, socialborgmester i Københavns Kommune, Socialdemokratiet

"Vi er et netværk af lejere og ejere i Kødbyen, som gennem det sidste år har oplevet en markant stigning i svineriet og antallet af indbrud i og omkring vores bygninger samt en voldsom forråelse af adfærden i vores nærmiljø," skrev de blandt andet og fortsatte:

"Der mangler en vigtig brik i det puslespil det er at skabe tryghed for alle, og vi mener, at den brik er en øget fokusering på renhold, gademedarbejdere og andre tryghedsskabende tiltag."

Og den brik vil Københavns Kommune altså nu forsøge at lægge. Den indsats de troede var nok, har nemlig vist sig ikke at være det alligevel.

- Så må vi jo se, hvordan vi kan flytte om på ressourcerne. Det er klart, at jeg har da et håb om, at man måske kan drosle ned igen på et tidspunkt - men det må vi jo se, siger socialborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen, soc.dem., til TV 2 Lorry.

Initiativerne er:

Teaterleder: Så føler vi os hørt

Både Københavns socialborgmester og teaterlederen ønsker, at der skal være plads til både stofbrugere og naboer i Kødbyen. Og de nye initiativer bliver umiddelbart godt taget imod af teaterlederen.

Hun mener, at de alt for længe selv har skulle tage ansvaret for at få gelejdet misbrugere de rigtige steder hen - på trods af, at de slet ikke har kompetencerne til det. 

Så hvis de her nye gadeplansmedarbejdere kan overtage noget af det ansvar fra jer, hvad betyder det så for jer?

Det vil betyde, at vi føler os hørt, svarer Laura Ramberg, som dog understreger, at hun lige skal se resultaterne først. 

Næste skridt mod at løse udfordringerne er et stormøde den 1. november, hvor alle aktører i området er indkaldt. 

- Så man kommer til at se noget akut, men man kommer også til at skulle se, hvad er det for noget vi kan gøre sammen med hinanden på tværs af myndighedsansvar og naboer. Og det vil komme til at tage længere tid, fortæller socialborgmesteren. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere