Sådan kan du hjælpe en udlænding med at blive bedre til dansk

Mangler du selskab eller vil du bare gerne lave frivilligt arbejde hjemme hos dig selv, så kan du hjælpe en udenlandsk tilflytter med at blive bedre til dansk.

Vil du gerne hjælpe et andet menneske med at blive bedre til dansk og samtidig få besøg og måske opbygge et venskab?

Det er nu muligt, og det er gratis at være med. Den socialøkonomiske virksomhed Elderlearn står bag initiativet. De har siden starten for godt et år siden haft travlt med at matche ældre dansktalende borgere over 65 år med udenlandske tilflyttere med dårligt dansk.

Meningen er, at de ældre kan gøre et stykke frivilligt arbejde ved at lære fra sig om det danske sprog og kultur, mens de selv får berigende selskab af ham eller hende, som den ældre skal lære eller øve dansk med. 

- Vi har over 350 udlændinge lige nu, der står i kø for at møde en ældre. Lige nu mangler vi faktisk ældre, siger Nicklas Stenfeldt, der er co-founder hos Elderlearn. 

Samarbejder med syv kommuner

Virksomheden Elderlearn samarbejder med i alt syv kommuner i hovedstadsområdet:

 

København

Frederiksberg

Ishøj

Høje-Taastrup

Køge

Lyngby-Taarbæk

Albertslund Kommune

 

Kilde: Elderlearn

Kommunerne køber ydelsen af virksomheden. Men ønsker du som borger at være med i projektet, så kan du tilmelde dig gratis, uanset hvilken kommune du bor i. Elderlearn finder derefter en udlænding, du kan mødes med tæt på, hvor du bor. 

Du kan tilmelde sig som ældre eller sprogstuderende her.

Annelise Mylenberg og Massoumeh Najafi har ses ugentlig en gang om ugen i et år. De er nu blevet veninder. 
Annelise Mylenberg og Massoumeh Najafi har ses ugentlig en gang om ugen i et år. De er nu blevet veninder. 
Foto: - TV 2 Lorry

I løbet af det seneste år har Elderlearn matchet 217 ældre frivillige borgere med 334 sprogstuderende udlændinge – det er blevet til 230 par. Nogle ældre er frivilligt blevet matchet med flere udenlandske sprogstuderende, derfor er antallet af ældre mindre. 

- Vi håber på at kunne ændre synet på ældre således, at man ser dem som en ressource og en styrke, og at de kan hjælpe udlændinge med at blive integreret mere effektivt. Vi håber på at kunne udnytte den ressource, der er i de to voksende befolkningsgrupper og gøre det til et nationalt tilbud, siger Nicklas Stenfeldt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik