00:20

Hør projektleder i Det Kriminalpræventive Råd, Lone Harlev, give et par tips, der holder tyven væk.

1 af 2

Sådan holder du tyven væk i påsken

Mens du jagter æg med ungerne i kolonihaven eller bobler ved poolen på Mallorca, så fejrer tyven påsken hjemme - i dit hjem.

Påsken er ikke kun indbegrebet af chokolade, lun leverpostej og snaps. Ligesom andre højtider er påsken også højsæson for indbrud. Men du kan gøre dit for at begrænse tyvens påskefestivitas i dit hjem. 

Vi kender efterhånden rådet om nabohjælp. Men det er ikke nok at få naboen til at tømme postkassen og tænde lys i forskellige rum.

Læs også: Indbrudstyve elsker Nordsjælland

Hvis du vil gøre indbrudstyven usikker, så skal du hilse på alle, du møder på din vej - både dem du kender, og dem du ikke kender. Det giver nemlig indtryk af, at kvarteret er sammentømret, og at I let vil lægge mærke til fremmede i området.

Læs også: Stor politiaktion: To anholdt for indbrud

Vil du virkelig gøre arbejdet surt for tyven, så skal du kigge på dit hjem med tyvens øjne. Se efter dit hjems sårbare sider, hvor en indbrudstyv har nem adgang og vil kunne arbejde i fred. Sørg så for at sætte en dobbeltlås op netop her, eller skær i budskadset, så det ikke skærmer og giver tyven arbejdsro. 

Læs også: Vidne genkendte indbrudstyv: Nu er han anholdt

Undersøgelser viser nemlig, at indbrudstyven helst vil nå ind i dit hjem på under 30 sekunder for at føle sig sikker på ikke at blive opdaget. Tager det mere end tre minutter at få adgang, så giver tyven oftest op og går videre.