Sådan bliver du superstudent: Få de gode råd her

På Sukkertoppen Gymnasium kunne to studenter i dag gå derfra med et gennemsnit ud over det sædvanlige. Få deres gode råd til, hvordan du selv bliver superstudent.

Robert Garbrecht Larsen og Rasmus Frigaard Lemvig kunne i dag sige farvel til tre års skolegang i 3.Y på Sukkertoppen Gymnasium og sige goddag til et gennemsnit på 12,6 i alt – begge to.

Gennem tre år har de dannet par i stort set alle afleveringer, og det arbejde kan de nu høste frugterne af.

For med den kvikbonus, der giver studerende mulighed for at gange hele deres gennemsnit med 1,08, hvis den studerende altså søger ind på en videregående uddannelse inden for to år, giver dem begge et imponerende 13,6 gennemsnit.

Dermed at de søge ind på lige præcis den uddannelse, de ønsker. Og hvis du vil have mulighed for at vælge på alle hylder, som de to herrer, så kommer de her med deres råd til dig:

Vær strategisk

- Gør en indsats strategisk. Det er umenneskeligt at være god hele tiden. Det gælder om at lægge indsatsen strategiske steder, så hver gang man har en lærer for første gang, så sørg for at imponér dem fra start af. For hvis du allerede fra starten er kommet ind i lærerens hukommelse, som én, der ikke laver noget, så bliver det op ad bakke.

Planlæg

- Planlægning er alt. Sørg for at lave dine afleveringer i god tid. Hvis man pludselig bliver presset, er det ikke fedt, og man laver ikke et godt produkt. Det kan virkelig gå ud over, hvor godt det bliver.

Hvis man ikke kan nå en afleverig

- Der er ingen skam i at gå op til læreren og sige: Hør her, det kan ikke lade sig gøre, der er noget, der er kommet i vejen. Lærere er også mennesker, så man kan altså godt forhandle lidt.

Vær aktiv

- Det tror jeg de fleste lærere opfordrer til. Nogen siger det måske ikke så direkte, men det er også det, der tæller i høj grad. Der er noget psykologi i det der med, at jo mere en person ser dig, desto mere kan de lide dig. Det gælder faktisk for næsten alt i livet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik