Så skete det igen: 40-årig anholdt for fjerde gang på to døgn

En litauisk mand bliver ved med at volde problemer. Nu er han blevet anholdt for fjerde gang på mindre end to døgn.

En 40-årig uligevægtig mand fra Litauen har de seneste par dage gjort en række borgere i både Roskilde, Solrød og Køge utrygge med sin adfærd. 

Som TV 2 Lorry i går kunne fortælle, har Midt- og Vestsjællands Politi adskillige gange anholdt den 40-årige. Hver gang har de dog efterfølgende valgt at løslade manden, da de ikke mener, der er grundlag for at varetægtsfængsle ham. 

quote Det er jo ligegyldigt, hvad vi gør, så forstår han ikke, at han skal opføre sig ordentligt.

Martin Bjerregaard, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi

Manden har ellers flere gange forsøgt at trænge ind i folks hjem, mens de vel at mærke var hjemme. Tirsdag morgen begik han således et indbrudsforsøg med en grensaks mod en 75-årig kvinde i Roskilde. Og natten til onsdag bankede han på en 72-årig kvinde i Køge og forsøgte at trænge i hendes hjem.

Så sent som i går eftermiddags klokken 14:40 blev den 40-årige løsladt på ny fra politistationen i Roskilde.

Der gik dog kun nogle få timer, før han igen blev anholdt.

Forsøgte at åbne kvindes altandør

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport fik de kort før klokken 18 en henvendelse fra en 70-årig kvinde fra Roskilde om, at en fremmed og formentlig udenlandsk mand, der virkede psykisk uligevægtig, gik rundt og bankede på forskellige døre i området ved Ejboparken. Manden talte et russisk-lignende sprog og gjorde anmelderen utryg på grund af hans adfærd.

Manden gik rundt og bankede på folks døre i Ejboparken, som ses her på billedet. Senere var han igen på spil på Fælledvej.
Manden gik rundt og bankede på folks døre i Ejboparken, som ses her på billedet. Senere var han igen på spil på Fælledvej.
Foto: Google maps - Street View

Senere fik politiet en henvendelse fra en 42-årig kvinde fra Roskilde, som anmeldte, at en fremmed mand i sort tøj på Fælledvej havde været oppe på hendes altan og forsøgt at åbne hendes altandør.

Politiet kørte til området ved Fælledvej, hvor de traf den velkendte, 40-årige mand fra Litauen. Han blev igen anholdt, da han ifølge politiet ikke kunne tage vare på sig selv og virkede utryghedsskabende. Politiet skønnede, at det var samme mand, som de forinden havde fået en anmeldelse om i Ejboparken.

Velkommen på det lokale sygehus

I forbindelse med mandens løsladelse, nogle få timer forinden, havde Midt- og Vestsjællands Politi ellers oplyst manden om, at han var velkommen på det lokale sygehus til yderligere undersøgelse og behandling for en mindre kvæstelse, han havde pådraget sig i brystkassen uden for politiets varetægt.

Det tilbud havde den 40-årige tilsyneladende ikke benyttet sig af, og politiet prøver nu igen at finde løsning på hans utryghedsskabende adfærd i politikredsen, oplyses det i døgnrapporten.

TV 2 Lorry har torsdag forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Midt- og Vestsjællands Politi om.

Så sent som i går oplyste Martin Bjerregaard, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2 Lorry, at politiet var trætte af at skulle bruge tid på manden, og at de ville kontakte Litauens ambassade for at finde en løsning på mandens ophold i Danmark.

- Nu prøver vi at høre, om de har en eller anden sabel, vi kan hugge denne gordiske knude over med. For vi er trætte af at skulle bruge tid på ham.

- Det er jo ligegyldigt, hvad vi gør, så forstår han ikke, at han skal opføre sig ordentligt, sagde Martin Bjerregaard.

Kan foreløbig ikke udvises

Han forklarede, at politiets jurister ikke mente, at der er grundlag for at kræve manden varetægtsfængslet, og heller ikke lægerne mente, manden var egnet til at blive tvangsindlagt til psykiatrisk behandling.

Midt- og Vestsjællands Politi havde endvidere forsøgt at få manden afsat til et lokalt herberg, men de ville kun tage imod danskere. 

Politiet har også konsulteret Udlændingestyrelsen med henblik på, om manden kan blive administrativt udvist, selvom han er EU-borger.

- Men de siger, at der skal et par ekstra sager oveni i de allerede eksisterende, før en administrativ udvisning kan finde sted. Så lige meget, hvad vi gør, løber vi panden mod muren, sagde Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi i går til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik