Cykelregler: Så meget koster det at overtræde loven på cykel

Københavns Politi har de seneste dage haft særligt fokus på cyklister. Herunder kan du se en oversigt over bødetaksten for de forskellige forseelser.

Københavns Politi har de seneste dage haft øget fokus på cyklister.

- Vi oplever, de kører over for rødt lys. Og vi oplever, de kører i fodgængerfeltet, på fortovet og ikke placerer sig korrekt i øvrigt, siger Jens Christian Larsen, motorcykelbetjent i Færdselsafdelingen i Københavns Politi.

Han fortæller til TV 2 Lorry, at han i løbet af de seneste dages skærpede indsats har udskrevet flere end 100 bøder til cyklister, der ikke overholder loven - om dagen.

Samtidig viser en ny undersøgelse fra Vejdirektoratet, at den positive udvikling, man har set i antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, er stagneret. 

Desuden er antallet af trafikdræbte steget i to ud af tre politikredse i TV 2 Lorrys område i løbet af de seneste fem år.

I TV 2 Lorrys område er cyklisterne også kraftigere repræsenteret i ulykkesstatistikkerne end i resten af landet med Københavns politikreds som "topscorer". Her er 46 procent af alle tilskadekomne og dræbte i trafikken cyklister.

Derfor kan der være god mening i at tænke over sine vaner som cyklist - både for sit helbreds skyld, men også fordi en undersøgelse fra Cyklistforbundet desuden viser, at alle grupper af trafikanter oplever cyklister som mest generende i trafikken - grundet deres dårlig adfærd.

Men hvis nu du er en af dem, der ikke lader sig motivere af kampagner om en fornuftig adfærd, så har vi for en god ordens skyld også samlet et overblik over de forskellige bøder, man risikerer, hvis man som cyklist beslutter sig for at overtræde færdselsloven.

Sådan er bødetaksterne for cyklister

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere