Så meget koster boligerne i din favoritby

Nordsjælland er stadig det dyreste sted at købe bolig, mens priserne er lavere i yderområderne.

38.628 kroner.

Det er den præcise forskel på kvadratmeterprisen mellem Danmarks dyreste og billigste postdistrikt.

For mens man i Nakskov på Lolland har kunnet nøjes med at betale 4.087 kroner per kvadratmeter for en villa, kostede det 42.715 kroner i Charlottenlund, Nordsjælland.

Derved lægger Nordsjælland sig endnu engang i top, når det kommer til salgspriser, mens kvadratmeterpriserne er lavere, når man kommer længere væk fra landets største byer.

Det fremgår af en opgørelse af salgspriserne for 2. kvartal 2016, som Boliga har foretaget.

Dyrest i Danmark

Nordsjælland er et dyrt område, og lige i hælene på Charlottenlund ligger Hellerup, Gentofte og Virum, hvis der ses på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for solgte villaer og rækkehuse.

For lejlighedssøgende er der dyrest at købe i landets hovedstad. København K topper endnu engang listen over dyreste postdistrikt med en kvadratmeterpris på 43.414 kroner.

 

Derefter følger andre populære, københavnske områder som Frederiksberg C, Vesterbro og Østerbro.

Her er der billigst

I den anden ende af skalaen er der kun en lille forskel mellem Nakskov og det næstbilligste postdistrikt: Roslev i Skive Kommune. Her koster det 4.143 per kvadratmeter, hvis man køber en villa, skriver Boliga.

Når det kommer til ejerlejligheder, er det klart billigst at købe i Næstved. Her er kvadratmeterprisen 9.758, hvilket er lige knap 4500 kroner mindre end i Esbjerg, hvor man skal slippe 14.234 kroner per kvadratmeter.

Regionale forskelle

Hvis der zoomes op og ses på salgspriserne på regionalt plan, er det for både ejerlejligheder og villaer dyrest i Region Hovedstaden, hvor det koster henholdsvis 30.164 kroner for en lejlighed og 24.795 for en villa.

Tilgengæld afhænger den biligste region af, hvilken boligform man er på jagt efter.

I Region Syddanmark får man mest ejerlejlighed for pengene med en pris på 15.292 kvadratmeteren.

Foretrækker man at have luft eller jord omkring sin bolig i stedet for naboer, skal man til Region Nordjylland. Her kan man købe sig en villa eller et rækkehus til en kvadratmeterpris på 9.508 kroner.

Her kan du se, hvor meget en villa koster.

Her kan du se, hvor meget en lejlighed koster.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik