SE KORTET: Så mange penge bruger din kommune i forhold til budgettet

Nogle overskrider budgettet mens andre holder så meget igen, at der er plus på bundlinjen. Men ingen af delene er gode, lyder det fra professer.

Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at lægge budgetter.

Kommunerne er blevet bedre til ikke at overskride budgetterne, fordi staten i 2011 indførte nye skrappere straf for kommunerne, hvis de ikke kunne holde serviceudgifterne inden for den økonomiske ramme, der var aftalt.

Derfor bruger en del kommuner nu også færre penge, end de havde budgetteret med. Men det er heller ikke godt, forklarer Kurt Houlberg, der er professor i kommunaløkonomi i VIVE.

- Der kan være mange gode grunde til, at kommunerne ikke kan ramme budgettet præcist. Men hvis der er store budgetafvigelser, så mister budgettet sin værdi som pejlemærke for, hvilken service borgerne kan forvente at få. Det gælder uanset, om der er tale om budgetoverskridelser eller budgetunderskridelserudtaler han i et notat fra VIVE.

Herunder kan du se, hvor mange kroner din kommune brugte i 2017 i forhold til budgettet. Kortet er fra VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Jo mørkere farven på kommunen er, des flere penge har kommunen brugt i forhold til budgettet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik