Så mange drab er der blevet begået i 2015

Der har været flere drab end sædvanligt i København i 2015.

Der har været flere drabssager i København i 2015 end i de seneste år. Det oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry.

- Det har været et år, der ligger en smule over det gennemsnit, vi normalt har. Vi har i de sidste år ligget på en 8-10 drabssager om året, og i år har vi 12, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi og fortsætter:

- Det er drab, som det ofte er. Det er sager, hvor der er relationer mellem den dræbte og gerningsmanden. Langt de fleste sager er familierelationer, ofte samlivsrelationer, og så er der enkelte sager, hvor der er en venskabs- eller fjendskabsrelation mellem offeret og gerningsmanden.

Han betegner det såkaldte trippeldrab, hvor tre unge mænd blev skudt og dræbt på Frederiksberg, som en sag, der stikker ud i 2015.

- Det er en særdeles grov forbrydelse. Når man trænger ind i en lejlighed og dræber tre personer ved den samme henvendelse, så er det en rigtig, rigtig grov forbrydelse, siger Jens Møller Jensen til TV 2 Lorry.

Han understreger, at det generelt lykkes politiet at fængsle gerningsmænd i drabssager.

- Vi har i Danmark generelt og også i Københavns Politi en meget høj opklaringsprocent på drab. Lige nu har vi ikke nogen sigtede i trippeldrabet, det arbejder vi stadig på, men ellers har vi sigtede i langt de fleste af de drabssager, der har været i årets løb.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik