Så let er det at købe lattergas: "Sundhedstrussel for unge"

Det er alt for let at købe lattergas mener politikerne. - Lattergas udgør en sundhedstrussel for vores børn, lyder det.

- Lattergaspatroner til tre-fire kroner stykket, hvis du køber store mængder.

Selv om det er ulovligt at sælge lattergas til beruselse bugner Den Blå Avis med tilbud, der ikke levner megen tvivl om, at produktet ikke sælges med henblik på at lave flødeskum.

Blandt andet skriver en sælger:

- Fang os inden og under Roskilde Festival.

Og det er formentlig ikke madboderne sælgeren tænker på.

Både forældre og SSP-medarbejdere i flere kommuner i hovedstadsområdet bekræfter, at lattergas er et meget populært beruselsesmiddel blandt selv helt unge folkeskoleelever.

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil have Sundhedsministeren til at se på sagen:

- Vi har tidligere set, at lattergas udgør et problem. Man har forgæves forsøgt at dæmme op for det, uden det har hjulpet. Så må vi lave nogle hårdere straffe for dem, der sælger ulovligt og sikre, at politiet går ind i de sager, hvor der åbenlyst sker salg, lyder det i dag fra Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt til TV 2 Lorry.

Socialdemokraterne vil have Sundhedstyrelsen til at afdække problemets omfang:

- Mig bekendt er ulovlig salg af lattergas et stigende  problem. Og derfor har jeg tænkt mig at få Sundhedsstyrelsen til at afdække problemets omfang og hvilke handlemuligheder, vi har. Man må begrænse, hvor meget man må sælge af gangen og man må finde en måde at få lukket effektivt ned for dem, som sælger målrettet til unge, siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Jeppe Bruus, til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan lyder det i dag fra flere politikere efter vi har kunnet fortælle om misbrug af lattergas blandt helt unge folkeskoleelever i flere kommuner i hovedstadsområdet.

 

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er problemet med ulovligt salg af lattergas svært at dæmme op for:

- Vi hører meget gerne fra folk, som ser ulovlige annoncer eller hjemmesider for lattergas. Problemet er bare, at der dukker nye annoncer op i nogenlunde samme takt, som vi får lukket de ulovlige annoncer ned,  siger kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen, Mette Cramon.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik