Så er det vedtaget: Elefanthuset skal rives ned

Kun Enhedslisten stemte imod en nedrivning af huset.

Et stort flertal i by- og miljøudvalget på Frederiksberg har sent mandag aften stemt ja til Københavns Zoos ansøgning om at rive det karakteristiske gamle elefanthus ned til fordel for et nybyggeri til havens pandaer.

Både Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Liberal Alliance, Det Konservative Folkepart og Radikale Venstre stemte for indstillingen fra forvaltningen - og trodsede dermed de 30 kritiske høringssvar, blandt andet fra arkitektens efterkommere, der har argumenteret for at huset skal bevares. 

EL-redningsforslag blev nedstemt

Det oplyser Liberal Alliances medlem af udvalget, Laura Lindahl, til TV 2 Lorry.

- Vi har det rigtig godt med at stemme ja til nedrivningen. Vi hylder, at man tænker nyt, udvikler og at vi ser åbent på de muligheder, der er i Zoologisk Have, og at man gør alt hvad man kan for at gøre det til en attraktiv attraktion, der ikke kun for turister i Danmark, men i hele verden. Der er ikke noget, der er for helligt for os, hvis de nye idéer er bedre og mere visionære, siger hun. 

Enhedslisten havde stillet et ændringsforslag om at kræve Elefanthuset pillet så nænsomt ned, at det kunne genopføres et andet sted.

Det blev nedstemt i udvalget, men flertallet har dog opfordret forvaltningen til at undersøge om en genopførsel af huset kan lade sig gøre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik