03:11

Tante Møge, Maude og grisehandler Larsen blev i dag vakt til live på Bakken. For snart kan man gå en tur i Korsbæk og møde de folkekære figurer fra TV-serien Matador.

Skuespillere klædt ud som de folkekære karakterer fra Lise Nørgaards populære tv-serie Matador

1 af 2

Så er det nu: Tag med til Korsbæk

Postgården, Varnæs' dagligstue og hunden Kvik. Det hele er der i Korsbæk, som bliver indviet på Dyrehavsbakken i Klampenborg i dag.

Der forventes fuldt hus i de små gader i Korsbæk i dag kl. 14:00, når den officielle åbning af Korsbæk på Bakken finder sted.

For nu er det muligt for de besøgende at rejse tilbage i tiden og gå en tur i omgivelserne fra Lise Nørgaards klassiker Matador.

Oplevelsesmiljø og restauranter

Universet fra tv-serien danner rammen om den nye forlystelse.

Bakkens Korsbæk er ifølge Bakkens hjemmeside et oplevelsesmiljø med restauranter og underholdning.

Den lille by fra den folkekære tv-serie er et samarbejde mellem DR, som har rettighederne til den populære serie, forfatteren Lise Nørgaard og Bakkens største teltholder 'Torben Træsko,' som ejer Korsbæk på Bakken.

Tro mod Matador-universet

Bakkens Korsbæk er bygget op som en lang frontfacade med to gader og stræder samt en bagfacade. Det samlede areal er på 2.500 m2. De eksisterende bygninger blev revet ned i 2014 for at gøre plads til den omfattende og detaljerede genskabning af Korsbæk.

Bakken skriver i en pressemeddelelse, at man har tilstræbt ægthed helt ned i detaljen i forhold til den Matador-verden, som danskerne kender.

I Korsbæk på Bakken kan man spise på Jernbanerestauranten eller Restaurant Postgården. Man finder også Damernes Magasin, Korsbæk Bank og Grisehandlerens bondehus.