Så er det nu: Har du styr på nummerpladerne?

Ny nummerpladelov træder i kraft i dag. Mange i hovedstadsområdet risikerer bøder.

Fra og med i dag kan det koste dig 1000 kroner, hvis din bils nummerplader ikke er skruet fast.

Søndag d. 15 november træder en ny lov nemlig i kraft. Den betyder, at nummerpladerne på alle personbiler og varevogne skal være fastskruede. Formålet er at gøre det sværere at stjæle nummerpladerne.

Det kan tyde på, at loven kommer til sin ret i hovedstadsområdet. Hver tiende bilejer i Region Hovedstaden har i hvert fald oplevet at få stjålet deres nummerplader, viser en undersøgelse fra Codan. På landsplan er det kun fem procent, der har været udsat for det samme.

Det er ikke kun risikoen for en kedelig bøde, der gør, at det kan betale sig at få skruet nummerpladerne fast, lyder det fra Codan.

- Stjålne nummerplader bliver i langt de fleste tilfælde anvendt til kriminalitet. I den mildere ende bruger tyvene de stjålne nummerplader til at tanke benzin og derefter køre fra regningen. Og så risikerer man at modtage en opkrævning fra tankstationen. Det samme gælder for eksempel med fartbøder. Men stjålne nummerplader anvendes også til mere alvorlig kriminalitet som fx røverier og banderelateret kriminalitet, siger Carsten Vraa-Jensen, som er skadedirektør i Codan.

Der også en del mere praktiske gener ved at stå med en bil uden nummerplader.

- Har du fået stjålet nummerpladerne, skal du som det første anmelde tyveriet til politiet og sørge for, at få nummerpladerne afmeldt hos motorregistret. Derefter skal du betale for et nyt registreringsnummer, bestille de nye nummerplader og selv sørge for at få dem sat på, når de kommer. Sidst, men ikke mindst, er der den store gene, at du er nødt til at undvære bilen under hele processen, da det er ulovligt at køre i en bil uden nummerplader, uddyber Carsten Vraa-Jensen.

Codan gennemførte i september en undersøgelse, der viste, at at hver fjerde bilejer i Region Hovedstaden endnu ikke havde fået nummerpladerne skruet fast.

TV 2 Lorry har i dag, søndag, været i kontakt med Codans pressechef, Mads Houe. Han siger, at Codan ikke har fulgt op på undersøgelsen, og han kan derfor ikke oplyse hvor mange, der stadig mangler at få skruet nummerpladerne fast i hovedstadsområdet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik