Foto: Heidi Grønbech

Så er den gal igen: Vej rammes af uheld hver anden uge

Igen i nat er en bil kørt galt på Skævingevej i Hillerød. Borgerne kræver handling, før det hårdt plagede ulykkessted kræver menneskeliv.

På bare 8 uger er hele fire biler kørt galt på Skævingevej i Hillerød. Borgerne frygter, at den negative statistik fortsætter og kræver trafikale ændringer på strækningen.

- Vi er røvtrætte af det, og vi bliver ved med at kæmpe for at få ændringer på vejen til den dag, uheldene stopper, siger John Grønbech, der bor lige ved det hårdt plagede sted.

Vi er røvtrætte af det, og vi bliver ved med at kæmpe for at få ændringer på vejen til den dag, uheldene stopper.

John Grønbech, Nabo

På billedet øverst i artiklen ses det seneste uheld, og i baggrunden ligger John Grønbech og konen Heidi Grønbech hus. Familiens plankeværk skinner tydeligt frem på billedet, da det lige er blevet udskiftet.

I slutningen af marts torpedere en bil ind direkte igennem familiens gamle planværk og smadrede ind i deres børns legegus - hvor der gudskelov ikke befandt sig nogle børn den dag.

- Selvom det oftest er soloulykker, så er det bare et spørgsmål om tid, før det her koster menneskeliv, siger John Grønbech.

Læs også Bil smadrede ind i børnenes legehus: "Skal det koste liv?"

Efter den voldsomme sag var Miljø- og Teknikforvaltningen sammen med politiet ude for at se på vejen i starten af denne måned. Men efter nattens seneste episode kræver den socialdemokratiske næstformand i udvalget, Louise Colding Sørensen, handling her og nu.

- Det er ret vanvittigt, hvad der foregår derude, så vi skal have lavet en form for sikring med det samme. Allerede her til morgen tog jeg kontakt til vores tekniske direktør i kommunen for at høre, om vi har nogle elektroniske fartmålere stående i kommunen, som vi kan sætte op med det samme, siger hun.

Det er ret vanvittigt, hvad der foregår derude, så vi skal have lavet en form for sikring med det samme.

Louise Colding Sørensen, Næstfmd., Miljø- og Teknikudvalget, Hillerød, Soc.dem.

Hvad der skal ske mere permanent ønsker Louise Colding Sørensen ikke at skulle træffe beslutning om, da det må være op til forvaltningen og politiet at finde den bedste løsning.

- Hastighedsnedsættelse kan være en løsning, men hvis det er fulde mennesker, der kører om natten, er de helt ligeglade med farten. Autoværn eller bump kan også være en løsning, men det må være op til dem, der ved noget mere om det, at beslutte endeligt.

Læs også Igen uheld: Livsfarlig cykelsti ved motorvej

Beboerne på vejen er også ligeglade med, hvad løsningen bliver - så længe, der kommer en løsning så hurtigt som muligt.

- Hvem ved, om det går rigtig galt næste gang? Det er ligemeget, hvem det går udover, men det skal stoppes nu. Et liv er et liv, siger John Grønbech.