Foto: Scanpix

Frederiksberg-politiker vil tage kvoteflygtninge - Støjberg står fast

Frederiksbergs socialdemokratiske viceborgmester siger til Støjberg, at kommunen vil tage kvoteflygtninge.

Regeringen har - med støtte fra Socialdemokratiet - suspenderet kvoteflygtninge på ubestemt tid.

Tid til ordentlighed og overskud: Socialdemokratiet på Frederiksberg foreslår, at Frederiksberg Kommune skriver til Støjberg, at vi er klar til at tage kvoteflygtninge.

Viceborgmester Michael Vindfeldt, Soc. Dem.

Men det forsøger Socialdemokratiet på Frederiksberg i København nu at udfordre. De vil bede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om at modtage kvoteflygtninge i kommunen.

- Tid til ordentlighed og overskud: Socialdemokratiet på Frederiksberg foreslår, at Frederiksberg Kommune skriver til Støjberg, at vi er klar til at tage kvoteflygtninge, skriver viceborgmester Michael Vindfeldt (S) på Twitter.

- Inger Støjberg har tidligere begrundet sit stop af kvoteflygtninge med at tage hensyn til kommunerne. Det vil jeg godt punktere. Her på Frederiksbeg kan vi godt finde plads til de mest udsatte flygtninge, siger Michael Vindfeldt til TV 2 Lorry.

Sidste år blev et flertal af borgerrepræsentationen ellers enige om at placere 110 af 256 flygtninge i nabokommunen, København. Det forslag stemte Socialdemokratiet imod sammen med SF.

Michael Vindfeldt håber nu, at De Konservative vil stemme anderledes i denne sag, fordi det drejer sig om kvoteflygtninge. 

Læs også Frederiksberg vil huse flygtninge i København

Støjberg: Glem det

Forslaget afvises af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V):

Min stilling står ikke til at ændre. Jeg mener ikke, at vi skal tage imod kvoteflygtninge, som det ser ud nu.

Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, Venstre

- Jeg er helt klar over, at der er store spændinger i Socialdemokratiet, når det handler om kvoteflygtninge. Derfor mener jeg, at det er bedst, at han i første omgang retter henvendelse til Mette Frederiksen.

- Min stilling står ikke til at ændre. Jeg mener ikke, at vi skal tage imod kvoteflygtninge, som det ser ud nu, siger hun til Ritzau.

Med støtte fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har regeringen suspenderet modtagelsen af kvoteflygtninge, som er særligt udsatte, på ubestemt tid.

Læs også Soc.dem: Pinligt at deportere flygtninge til København

Socialdemokraterne bakker op om regeringen

Det har vakt opsigt og blevet mødt med kritik fra baglandet og fra flere højt placerede socialdemokrater.

Danmark har siden 1989 haft en aftale med FN-systemet om, at vi hvert år modtager 500 flygtninge direkte fra asyllejre i verdens brændpunkter.

Men fremover skal antallet af kvoteflygtninge, som Danmark tager imod, fastsættes under hensyn til, hvor mange asylansøgere der i øvrigt kommer hertil ifølge Inger Støjberg.

Forrige år modtog Danmark omkring 21.000 flygtninge og sidste år kom der 6000 hertil. Inger Støjberg ønsker dog ikke at sætte tal på, hvor langt tallet skal ned, før Danmark igen kan modtage kvoteflygtninge.

- Jeg ønsker fortsat at nedbringe antallet af asylansøgere til Danmark. Så kommer det helt an på, hvordan de flygtninge, der får lov til at blive her, kommer til at agere i det danske samfund.

Derfor bliver det i en vis grad op til de flygtninge, som allerede er kommet hertil, om Danmark på ny skal modtage kvoteflygtninge, hvor antallet aftales med FN-systemet på en treårig basis.

- Forsørger de sig selv, og tager de Danmark og det danske værdisæt til sig. Jamen, så er det selvfølgelig positivt. Gør de ikke det, så står det sværere til i forhold til at tage imod kvoteflygtninge.

Læs også Frederiksberg ser forbud mod flygtninge-flytning som hetz